Strategia PNL în Capitală, mișcare de geniu sau prostie pură?

Un cunoscut analist politic este de părere că PNL a predat Capitala, care va fi câștigată de PSD. O încercare a PNL de a dovedi contrariul riscă să aducă puncte principalului adversar.

PNL se află într-o poziție ingrată, într-un moment în care neîncrederea în politică  este la cote înalte: nu deține poziții din care să facă, să demonstreze ceva, doar poate să promită că va face. Programe, strategii, angajamente...

Cu câteva excepții notabile: primarii în funcție. Și cu o condiție: ca pe primarii respectivi să-i știe lumea.

Pe primarul interimar al Capitalei, puțini au aflat cum  îl cheamă. A apărut în spațiul public după ce DCNews a semnalat dezastrul din Bulevardul Eroilor. Nici că a fi făcut ceva, după. Groapa din asfalt e la locul ei, Bulevardul poate fi redenumit Erorilor.

Și-a pus câteva afișe, dar unii îl confundă cu Răzvan Lucescu. Nu se știe clar ce-i cu Transparența invocată pe poster, dar dacă tot seamană cu un cunoscut fotbalist ar putea fi vorba despre transpirație, ca într-o reclamă la deodorante.

În fine, susținut de Alina Gorghiu, a decis să-l atace pe vicepremierul Vasile Dâncu, pe tema acoperișului de la Național. Un discurs fonfăit, din care se înțelege că PNL e împotriva redeschiderii stadionului, iar bucureștenii pierd meciul Naționalei, pentru că primarul interimar nu vrea să semneze autorizația.

Strategia pare una autodistructivă, o prostie pe care un om politic nu are voie să o facă. Mai ales că primarul general candidează la un sector (cum s-ar zice, retrogradează... dar și analistul politic amintit s-ar putea să se bată pentru o funcție mai mică, după ce a avut poziția cea mai înaltă din stat).

Dacă, totuși, e o mișcare de geniu? Când ai notorietate apropiată de zero, publicitatea negativă se cheamă că e tot publicitate. Mai bine te înjură lumea, dar te cunoaște, decât să nu știe că exiști. Apropo, cum îl cheamă pe primarul general interimar?

Citește și: Traian Băsescu: Orice ai face, Bucureștiul e ca și predat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel