EXCLUSIV  Ștefan Lupu, despre lumea magică a teatrului: Acest virus al teatrului care curge prin sângele meu e foarte complicat

Ștefan Lupu
Ștefan Lupu

La emisiunea „Întâlnire cu arta” de pe DC News și Spectacola, realizată de Georgiana Ioniță, invitatul Ștefan Lupu, manager interimar la Teatrul Mic, a vorbit despre lumea magică a teatrului.

Chiar dacă poartă numele de „Teatrul Mic”, spectacolele artistice prezentate sunt grandioase, actorii sunt numeroși, are în jur de 150 de angajați și o mulțime de producții în derulare. 

„Avem câteva spectacole pe care le-am reluat după pandemie, sunt câteva foarte bune care au reușit să vândă și înainte de pandemie și după pandemie, suntem în discuții cu un spectacol pe care aparent l-am pierdut, dar sper din tot sufletul să-l reiau: “Deșteptarea Primăverii”. Pot să reamintesc de „Ținutul din miezul verii", un spectacol care se vinde foarte bine și care are o poveste foarte captivantă. Sunt spectacole mai mici, în ceea ce privește spațiul, dar foarte puternice, sunt spectacole de cameră, cu mai puține personaje, dar la fel de valoroase.“ a spus Ștefan Lupu. 

Vor avea loc două premiere mari: „Când ploaia se va opri” și „Copilul meu” 

„Când ploaia se va opri este un text foarte frumos, un text poetic, regia Radu Iacoban, se va juca în Centrul Vechi la Sala Studio. Vom avea primele două reprezentații pe 1 și 2 aprilie, el va intra în repertoriul teatrului și nu numai că se va juca pentru mult timp, dar sunt convins că sălile vor fi pline. Voi lăsa publicul să vină și să dea verdictul vizavi de produsul artistic, dar într-adevăr, echipa bună, textul valoros și foarte bine regizat, echipa artistică de valoare și e o mare, mare bucurie pentru mine să știu că o să iasă pe această piață a teatrului românesc niște produse artistice cu adevărat valoroase.

Celălalt text care se montează acum se numește „Copilul meu". O să avem o vizionare spre finalul săptămânii și după aceea va ieși din nou pe această piață și într-adevăr este o dramă care dezbate un subiect destul de actual. Vom lăsa publicul să vină și să vadă spectacolul, dar este o distribuție foarte bună, regizat de Claudiu Goga și un text britanic. Există o surpriză care creează o fuziune artistică în spectacol. Știu că sunt destul de vag și misterios, dar e într-adevăr foarte frumos ceea ce urmează să iasă.”, a adăugat acesta. 

Pe lângă cele menționate, mai sunt și alte spectacole de vizionat. Este vorba de spectacolul Liei Bugnar „Doamne ferește” care e destul de popular. 

„Este foarte interesant pentru că are legătură cu ce se întâmplă, dar înțelegi la finalul spectacolului de ce se numește „Doamne ferește” și înțelegi metehnele românilor. Este vorba despre o familie românească, intriga este foarte interesantă, foarte modernă și există în toată structura dramaturgică niște răsturnări de situație foarte surprinzătoare. Este o comedie bine făcută.

Lia este o artistă care scrie foarte bine și regizează foarte bine și mă bucur tare mult pentru întâlnirea cu ea pentru că realmente a avut grijă de acești actori și a lucrat cu sufletul, așa cum trebuie să lucreze un regizor la teatru. Spectacolul „Doamne ferește” a ieșit foarte, foarte bine. Va invităm la spectacol, dar atenție că se vinde foarte repede.”

Teatrul Mic va fi din ce în ce mai mare

„E un plan măreț. Mi-am propus să fac niște lucruri importante, mi-am propus să dezvolt și să ajut, să îmbunătățesc și să reușesc să înfloresc această trupă. E un drum anevoios și e un drum greu, dar cred că împreună vom reuși să ne demonstrăm nouă că se poate mai bine, mai frumos și mai armonios”.

Cu o expertiză extrem de valoroasă în acest domeniu, experiență și studii, Ștefan Lupu susține că muncește mult, dar îi place să muncească pentru pasiunea lui. 

„E provocator, îmi place. Sunt un om foarte pasionat și îmi pare rău uneori pentru că simt că muncesc prea mult și cedez în fața mea de fiecare dată gândindu-mă că va veni ziua în care voi avea liber, sau săptămâna în care voi avea liber și în care mă voi relaxa. Acest virus al teatrului care curge prin sângele meu e foarte complicat, e o lupta interioară și un paradox cu care tot timpul mă lupt și niciodată nu reușesc să mă echilibrez suficient de tare din punct de vedere al repausului de care avem nevoie, al vacanțelor de care avem nevoie. Mărturisesc faptul că îmi place, sunt acolo pentru oameni și încerc să colaborez într-un fel în care să fiu deschis și înțelegător.”, a spus Ștefan Lupu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel