Stabilitatea dlui Ponta

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Dl premier Ponta m-a liniștit deunăzi. Împreună cu dl președinte Băsescu și cu oficialii Băncii Naționale a anunțat că România e perfect stabilă economic. Pentru a-i întări spusele, dna ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, a cuvântat și dânsa: reduce CAS-ul, reîntregește salariile, înapoiază banii pensionarilor, creează un milion de locuri de muncă. Presupun că toate se vor întâmpla anul acesta.

Când mă pregăteam să-mi fac mea culpa, fiindcă am criticat guvernele Boc și Ungureanu, care iată au lăsat o țară ca o floare, mai văd câte ceva prin presă. România se mai împrumută cu încă un miliard de euro de la Banca Mondială. Apoi ministrul de Finanțe, Florin Georgescu, a spus și dânsul într-o conferință de presă că banii de salarii ajung până în septembrie. Și asta în condițiile în care a mai negociat cu FMI-ul creșterea deficitului bugetar, deci, în final, alți bani împrumutați.

În acest caz, mă întreb totuși, dacă nu cumva dl Ponta a vorbit despre propria stabilitate economică, asupra căreia nu mă îndoiam, și nu despre a României asupra căreia, de asemenea, nu m-am îndoit. Nimic nu e nou sub soare, nici măcar guvernarea Ponta. Nici dl Boc personal nu a avut lipsuri materiale în timpul guvernării. Am înțeles, e drept, mai târziu, că și domnia sa, când ne tot explica cum a scos țara din criză, se referea în realitate tot la propriul portofel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel