EXCLUSIV  SONDAJ partide, marea surpriză. Mirel Palada: Ce stă ascuns în spatele cifrelor

Sociologul Mirel Palada a spus ce se ascunde în spatele cifrelor sondajului Sociopol, privind intenția la vot a românilor.

"Scorul obținut de PNL după doi ani de guvernare este unul neașteptat de ok. Să nu uităm ce scor au obținut la alegerile parlamentare- 25%, 26% e undeva în zona respectivă și dacă ne uităm mai ales pe tendința de evoluție a PNL-ului, vom vedea că PNL-ul stă ceva mai prost în momentul de față, dar a avut de unde să scadă. E clar că e termen descrescător pe termen lung, dar în momentul de față, în ultimele două luni de zile, au reușit să ia o mică pauză, să se oprească pe un platou în jur de 25%.

Ce se va întâmpla de acum încolo, nu știm, dar în spatele acestor cifre stă ascunsă o altă concluzie: faptul că ai o participare foarte scăzută la vot, doar 20% și că de fapt toate partidele s-au erodat, și PSD-ul, și PNL-ul, și USR-ul. Lumea este epuizată după atâtea campanii electorale și atunci ce vedem în sondaje este faptul că o pondere din ce în ce mai ridicată de români zic: "Nu mai vreau să am de-a face cu nici unii". Va fi destul de greu să recupereze încrederea, entuziasmul politic necesar pentru participarea la vot.", a explicat Mirel Palada, în cadrul emisiunii ”Ce se întâmplă”, de la DC News și DC News TV.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel