Solicit naționalizarea OMV Petrom pentru nerespectarea contractului de privatizare

După cum relevă un raport al Curții de Conturi, contractul de privatizare nr. 5/2004 prin care OMV a devenit acționar majoritar la Petrom nu a fost respectat. Ca urmare, solicit naționalizarea acțiunilor pe care OMV le deține la Petrom prin revenirea lor în proprietatea statului român.

Guvernul trebuie să dea astfel un mesaj tuturor celor care au beneficiat de pe urma privatizărilor strategice, avantajoase pentru companiile străine și dezavantajoase pentru statul român că, dacă nu își respectă nici măcar obligațiile din contractul de privatizare, statul va naționaliza bunurile înstrăinate.

Investitorii străini trebuie făcuți să înțeleagă că România nu este un teritoriu fără legi și că au și obligații, nu numai drepturi și profituri de pe urma țării noastre. Programul de guvernare al Partidului România Unită include, de altfel, măsura reparatorie ca toate obiectivele privatizate de către statul român să fie naționalizate dacă cei care le-au cumpărat în condiții foarte avantajoase nu își respectă obligațiile din contractele de privatizare.

Petrom trebuie să se întoarcă la statul român deoarece OMV nu și-a respectat obligațiile, deși profiturile făcute pe seama României au fost uriașe. La fel trebuie să se întâmple în toate cazurile în care privatizările au fost folosite doar pentru a obține profit, fără respectarea prevederilor din contracte!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel