Sibiu: Festivalul Internațional de Teatru, la final. Cifrele record ale unei ediții spectaculoase

Artifici, Festivlul Internațional de Teatru de la Sibiu. FOTO: Dragoș Dumitru / Facebook FITS
Artifici, Festivlul Internațional de Teatru de la Sibiu. FOTO: Dragoș Dumitru / Facebook FITS

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) a înregistrat duminică, în ultima zi, un număr record de spectatori, 123.000 de oameni care au văzut spectacolele, a anunţat preşedintele festivalului, actorul Constantin Chiriac.

"Vreau să fac, în primul rând, o reverenţă locuitorilor acestui oraş, care şi-au asumat că au unul din cele mai mari festivaluri din lume şi că sunt demni de el şi că ştiu să-l apere, că ştiu să-l ducă mai departe cu mândrie. Este cea mai mare împlinire pe care noi toţi din spate am reuşit, în 26 de ani, să creăm un public. Un public extraordinar care ştie să primească, un public care pleacă din Sibiu, se extinde în România şi care primeşte, din 73 de ţări ale lumii, cel mai bun public. Faptul că sălile au fost pline până la refuz (...) este un semn de mare normalitate în această localitate mică, dar care reuşeşte să adune, într-o zi, 123.000 de spectatori. Astăzi (duminică n.r.) am avut 123.000 de spectatori. Este recordul absolut pe care l-am bătut vreodată, de-a lungul timpului", a declarat Constantin Chiriac, duminică noaptea, la finalul FITS.

Potrivit lui Chiriac, FITS "este, dacă vreţi, o mare demonstraţie că, atunci când există viziune, când există dorinţă şi putinţă, există şi miracol".

FITS a însemnat 540 de evenimente culturale de-a lungul a zece zile, oferite de 3.300 de artişti din 73 de ţări, în 75 de spaţii de joc.

FITS este cel mai mare eveniment cultural care are loc anual în Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel