Shakespeare asiatic, text rusesc în maghiară și circ la FITS 2017!

Doar cu negru picteaza Macbeth
Doar cu negru picteaza Macbeth

În această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, clasicul găsește combinații surprinzătoare, puse în scenă în maniere contemporane ce se pliază pe sufletul uman și inspiră prin creații originale. 

Astfel, din Taiwan și Japonia, Our Theatre & Ryuzanji Company ne prezintă, în regia Ryuzanji Show, un spectacol ce îl aduce pe Shakespeare într-un cadru asiatic contemporan. Doar cu negru pictează Macbeth se deschide cu un monolog anti-război și se încheie sugerând cultivarea speranței în fața luptei veșnice pentru putere. „Unul dintre cele mai importante spectacole descoperite în Asia, revelația marilor festivaluri din Taiwan, Taipei, Shanghai, Singapore, Tokyo și Australia, Doar cu negru pictează Macbeth, este o producție chinezo-japonezo-taiwaneză, actualmente curtată de toate marile festivaluri din lume. Grăbiți-vă să vă găsiți un loc la cele două reprezentații pe care compania, cu un efort foarte mare, le susține în ziua de 14 iunie la Fabrica de Cultură, sala Eugenio Barba”, a declarat Constantin Chiriac.

Teatrul Maghiar de Stat Cluj vine la FITS cu spectacolul În adâncuri de Maxim Gorki, în regia binecunoscutului Yuri Kordonsky. Piesa înfăţişează, aproape literalmente, o lume aflată în pragul prăbuşirii. În spectacolul În adâncuri Dumnezeu nu este prezent cu adevărat, el există pentru unele personaje, dar până şi ele se zbat, pun întrebări la care nu primesc răspuns aproape niciodată. Întrebarea este: până unde mai poate merge omenirea înainte de a înceta să existe?

(w670)

În adâncuri

În adâncuri este unul dintre cele mai importante spectacole create în România în ultimii ani, cu roluri excelente, nominalizate la multe premii de interpretare și o scenografie în care Dragoș Buhagiar se întrece pe sine. Mâna de maestru a lui Yuri Kordonsky, actualmente profesor la Yale University, creator de mari spectacole la Teatrul Bulandra și la Teatrul Național din Sibiu, discipol al lui Lev Dodin, dă tușa de mare maestru acestui spectacol de neratat!”, a continuat președintele FITS.

Tot în acest an, tocmai din Australia, ajunge la Sibiu Circa Contemporary Circus, ce prezintă Perfecțiunea imperfecțiunii, în regia Yaron Lifschitz.

(w670)

Perfecțiunea imperfecțiunii

Zece acrobați ne duc într-o călătorie agitată a ceea ce înseamnă să fim umani și modul în care corpurile noastre, în legătură cu aspirațiile pe care le avem, sunt parte din cine suntem. Cu putere incredibilă și cu integritate, ei conectează fiecare moment într-un spectacol ce ține publicul cu sufletul la gură. Constantin Chiriac recomandă această trupă, susținând că este „una din cele mai mari companii de teatru, circ și acrobație din lume, ce deține nenumărate premii internaționale. Trupa australiană Circa, răsfățata marilor scene din America, Europa și Asia, revine, în cadrul unui mare turneu European, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, unde a avut de fiecare dată spectacole sold-out.”

Vă așteptăm la festival să fiți parte din poveste!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel