Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Şerban Puiu, sfat CRUCIAL pentru tinerii regizori. Unde sunt loviţi criticii de teatru

Regizorul Şerban Puiu le-a dat un sfat tinerilor regizori, într-un interviu exclusiv DC NEWS, şi a spus care este punctul care îi deranjează cel mai mult pe criticii de teatru. 

"Eu am fost asistentul marelui regizor Liviu Ciulei. Aveam 19-20 de ani şi m-a luat asistent de regie la primele 2 spectacole făcute în România. El avea o vorbă genială. Spunea 'dom'le, la spectacolele mele trebuie să înţeleagă şi Grivei'. Adică, toţi, de la academician până la tanti Leana, toată paleta de spectatori trebuie să fie mulţumită. Asta este prima regulă.", a declarat Şerban Puiu în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Unde sunt loviţi criticii de teatru

"Locul unde loveşti foarte tare criticii snobi de teatru este acolo unde le spui un lucru care îi dărâmă. Shakespeare a scris teatru comercial. Romeo şi Julieta, dacă o desfaci, este o telenovelă clasa I. Un băiat iubea o fată, părinţii  nu îi lăsau, aşa că s-au căsătorit şi s-au omorât. Ăsta e tot firul. Hamlet este o piesă poliţistă! Toate piesele lui sunt comerciale pentru simplul fapt că Shakespeare avea o trupă privată şi nu îi chema doar pe alchimişti la aceşti spectacol. Erau şi ei în sală şi înţelegeau ceva. Spre exemplu, în Furtuna, cea mai criptată piesă, cei cultivaţi înţeleg metafora alchimică, dar tanti Leana care dădea doi bănuţi înţelegea că e vorba de o insulă pe care a venit un rege exilat, şi făcea vrăji. La fel la orice teatru de mare anvergură. 

Tragedia antică este un teatru de anvergură doar în mintea marilor critici. La tragedia antică intra jumătate de oraş. Era cu muzică, costume colorate, măşti", a mai spus regizorul. 

Mai multe în VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel