Scrisoare pentru Gabi Firea, după codul roșu

Două observații am pentru Gabriela Firea, primarul Capitalei, după ce codul roșu a trecut prin București. În timp ce  la vârful politicii se declanșa războiul între Palate, pe trotuarul de la APACA, între mall și Cotroceni,  am asistat la războiul între generații.

O doamnă din generația asistaților social, care duc țara în China pentru o pugă de zahăr și un litru de ulei, dădea la lopată, curățând în dreptul chioșcului său de ziare. Douăzeci de metri mai sus, un tânăr frumos și liber din generația Facebook arunca din ușa buticului, peste zăpadă, clorură de calciu, atent să nu-și murdărească pantofii sport în tendințe.

Așa că, doamnă Firea, pe lângă defilarea sărărițelor și a buldozerițelor,  declanșați, vă rog și intervenția amendărițelor. Nu e vorba de bani la buget, ci de mai puține fracturi la Urgență.

Apoi, v-aș mai semnala efectul pervers al privatizării asupra parcării din fața blocului. Pentru că sunt un sinistrat în sens invers: căderile de zăpadă nu m-au împiedicat să plec de acasă, de circulat s-a circulat bine, dar intervenția utilajelor de deszăpezire mă împiedică să revin în parcare.

Acum trei-patru ani, când tractoarele primăriei de sector ”acționau” în cartier, puneam mână de la mână și omeneam cu 50 de lei tractoristul, să bage lama și pe străduțele secundare. Din poartă în poartă, muntele de zăpadă era rostogolit până pe bulevard, de unde îl luau la vale camioanele salubrității. De când deszăpezirea este subcontractată firmelor private, nu mai stă nimeni să-i faci cu mâna: trec lamele în forță pe străzile principale, pe care le aduc la negru, aruncând malul de zăpadă în lateral. Acolo unde se află intrarea pe străzile secundare, de unde mai ridică zăpada domnul Celsius, primăvara.

Nu s-ar putea  oficializa vechea înțelegere între buldozerist și cetățean?  Cei care vor să plătească pentru ridicarea zăpezii și de pe strada lor, să o poate face oficial? Că, dacă aruncăm clorură de calciu peste zăpadă, cum fac buticarii tineri, nu prea răsare nimic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel