Scandal după Congresul PSD. Va fi sesizat CNCD

Coaliția pentru Egalitatea de Gen, formată din zece organizații neguvernamentale care activează pentru drepturile femeilor, sesizează Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru discriminarea de la Congresul PSD. 

PSD a stabilit ca în funcțiile de vicepreședinți să fie zece locuri pentru bărbați și patru pentru femei. Coaliția pentru Egalitatea de Gen atrage atenția, pe ongen.ro, că, "dacă s-a dorit ca cel puțin 4 vicepreședinți să fie femei, restul de locuri ar fi trebui să fie lăsate competiției libere între candidați, indiferent de sex, nu să fie alocate exclusiv bărbaților".

Sursa citată subliniază că principiul ar fi fost corect aplicat dacă erau șapte locuri pentru bărbați și șapte pentru femei, adică dacă era paritate de gen. Însă, în condițiile în care PSD a vrut să se asigure că vor și femei în funcția de conducere și a stabilit patru locuri exclusiv politicienelor, ar fi trebuit, susține Coaliția pentru Egalitatea de Gen, ca celelalte zece locuri să fie libere atât pentru candidatura femeilor, cât și a bărbaților, nu să fie dedicate exclusiv celor din urmă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel