EXCLUSIV  Scandal Chirica-Dragnea. Scrisoare din organizația Iași: Cine a început?

Primarul de Iași, Mihai Chirica, a lansat mai multe critici la adresa conducerii PSD și a Executivului, după izbucnirea protestelor legate de OUG 13. Ulterior, Chirica a dat publicității o scrisoare deschisă pentru Sorin Grindeanu, în care susține că Iașiul a fost ignorat de Capitală în ceea ce privește alocările bugetare și cere o reprezentare mai bună a regiunii Nord-Est în planurile de dezvoltare.

Cum se leagă cele două planuri de atac ale primarului de Iași? Mai mulți membri PSD Iași au explicat pentru DCNews cum este perceput scandalul la nivelul organizației locale.

La solicitarea DCNews, aceștia ne-au trimis o scrisoare deschisă, menționând că preferă să nu-și facă publică identitatea până la tranșarea situației în organizație.

”Vă scriem ca să încercăm lămurirea situației din organizația Iași a PSD. Opinia publică are dreptul să știe că lucrurile sunt complicate: pe de o parte este o stare de nemulțumire între membri, pe motivul reprezentării în structurile Executivului, dar și a finanțării județului. Pe de altă parte, trebuie precizate cauzele, mai ales că starea de nemulțumire este invocată într-o scrisoare deschisă pentru Liviu Dragnea, scrisă de către dl. primar Chirica, șeful organizației județene Iași. Ori, cel puțin din perspectiva cronologiei lucrurile par a se fi derulat invers.

Nouă ni s-a spus ca au fost negociate 3 posturi de secretari de stat pentru organizație. Am stat liniştiţi cu toţii dar între timp posturile respective se ocupau unul câte unul iar nouă nu ni se dădea nici o explicaţie în acest sens. Ulterior s-a spus că vor fi duse CV-urile celor din Iași la București de către dl. primar Constantin Chirica la Bucureşti. A doua zi, însă, în locul domnului primar a plecat preşedintele Consiliului Judeţean, referitor la care, nu avem încredere că a dus CV-urile unde trebuia. Săptămânile următoare nu s-a mai discutat nimic,  n-am primit nicio comunicare de la primar, șeful organizației Iaşi, nici de la PSD Bucureşti. Iar dl. primar evita orice discuţie legată de acest aspect. Între timp, toate posturile de secretari de stat s-au ocupat, iar scandalul declaraţiilor dlui primar la adresa conducerii centrale a partidului s-a amplificat.

Dl. Varujan Vosganian, de la ALDE,  a pus în discuţie problema reprezentării Iaşului ca Centru Universitar şi a Moldovei, ca regiune, în Guvern, într-o discuţie cu dl. Dragnea, dar se pare că acesta din urmă se pare că nu a vrut să audă nimic legat de Iaşi. Şi, în acest mod, a rămas Iaşul fără nici o reprezentare în eşaloanele Guvernului şi cu un buget nesemnificativ, ceea ce va crea un impediment major în dezvoltarea viitoare a oraşului şi realizarea obiectivelor de infrastructură.

La PSD Iaşi se fac şedinţe de susţinere a primarului Chirica, dar pe de altă parte 52 de primari din Judeţ au votat pentru demiterea sa de la conducerea PSD Iaşi. Săptămâna viitoare se va tranşa problema într-un sens sau în altul. Greu de spus care a fost motivul real al declaraţiilor făcute de primar. Dl. Chirică le justifică prin lipsa de audienţă pe care a avut-o la nivelul central al PSD, dar noi credem că, de fapt, succesiunea evenimentelor a fost inversă: lipsa de audienţă a Iașiului la conducerea PSD și a guvernului a fost consecinţa declaraţiilor dlui Chirica ! Dânsul a inversat cronologia faptelor.

De aceea, credem că ar fi nevoie de o clarificare pe care conducerea centrală să o facă, să discute direct cu organizația noastră, pentru că membrii  simpli nu vor să se angajeze în dispute cu conducerea locală, care să fie speculate de presa ostilă, dar nici nu au suficiente informații care să îi ajute să înțeleagă evoluția lucrurilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel