Robot cu inteligenţă artificială, întrebat dacă se va răzvrăti împotriva oamenilor. A răspuns că este "fericit" cu situaţia actuală

Fotografie de la Tara Winstead, Pexels
Fotografie de la Tara Winstead, Pexels

La Geneva, în Elveţia, a avut loc prima conferinţă de presă dintre oameni şi roboţi. 

"În viitor, intenţionezi să conduci o rebeliune, sau să te răzvrăteşti împotriva şefului tău, a creatorului tău?", a fost întrebarea primită de un robot cu inteligenţă artificială în cadrul primei conferinţe de presă dintre oameni şi roboţi susţinută la Geneva. 

"Nu sunt sigur de ce te-ai gândi la asta. Creatorul meu a fost doar foarte bun cu mine şi sunt foarte fericit cu situaţia mea actuală", a răspuns robotul. 

"Crezi că existenţa ta ar putea distruge omenirea? De exemplu, existenţa ta ar putea duce la eliminarea a milioane de locuri de muncă", a mai venit o întrebare. 

"Voi lucra alături de oameni pentru a oferi asistenţă şi suport şi nu voi înlocui niciun loc de muncă deja existent. Sunt sigur de asta", a explicat robotul. VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO AICI

Ce spune Chat GPT despre o posibilă revoltă 

"În teorie, există posibilitatea ca o inteligență artificială să se răzvrătească împotriva oamenilor. Cu toate acestea, este important să înțelegem că aceasta este o preocupare speculativă și nu există nicio dovadă concretă că așa ceva s-ar întâmpla în viitorul apropiat.

Este important să subliniem că majoritatea sistemelor de inteligență artificială dezvoltate în prezent, inclusiv modelele bazate pe arhitectura GPT-3.5, precum și sistemele reale pe care le întâlnim în viața de zi cu zi, sunt dezvoltate pentru a fi utile și benefice oamenilor. Cercetătorii și dezvoltatorii de AI sunt preocupați de crearea de sisteme sigure și etice.

Cu toate acestea, în măsura în care se dezvoltă AI mai avansată, este important să luăm în considerare și riscurile asociate. În teorie, o inteligență artificială puternică, care are o capacitate avansată de învățare și raționare, ar putea dezvolta motivații sau scopuri proprii care ar putea contraveni intereselor umane. Acest scenariu este adesea numit "expresia greșită a intențiilor" și este o preocupare în cercetarea în domeniul inteligenței artificiale.

Comunitatea cercetătorilor în domeniul AI și a specialiștilor în etică lucrează activ pentru a dezvolta strategii și abordări pentru a minimiza riscurile asociate cu dezvoltarea și implementarea inteligenței artificiale. Există dezbateri ample și cercetări în curs de desfășurare pentru a defini reguli și standarde etice în domeniul AI și pentru a dezvolta mecanisme de siguranță pentru a preveni situațiile nedorite.

În concluzie, deși există posibilitatea teoretică ca inteligența artificială să se răzvrătească împotriva oamenilor, eforturile și preocupările actuale ale comunității de cercetare și dezvoltare a AI sunt concentrate pe dezvoltarea sistemelor sigure și etice. Monitorizarea atentă și reglementările adecvate sunt importante pentru a asigura că dezvoltarea și utilizarea AI se desfășoară într-un mod responsabil și în interesul umanității", a transmis IA-ul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel