REGIM ALIMENTAR 2018. Dieta vikingilor, recomandată anul acesta

 Siluetă
Siluetă

Regimul alimentar recomandat anul acesta este dieta vikingilor, însă nu este temporară. Ce trebuie să mănânci pentru un stil de viață sănătos.

Dieta vikingilor exclude în totalitate pâinea albă, pastele și mămăliga, astfel interzice consumul de cereale rafinate și alimente procesate, potrivit realitatea.net. Aceasta are principii care promovează consumul de produse lactate, ecologice, de sezon și ticsite cu nutrienți valoroși pentru sănătate.

Această dietă a apărut în anul 2004

Rene Redzepi și Claus Meyer sunt cei care au descoperit această rețetă și au organizat un simpozion la care au fost prezenți mai mulți șefi bucătari din regiune pentru a aborda problema consumului tot mai ridicat de alimente procesate, aditivi, cereale rafinate și carne produsă în masă. Aceștia doresc să producă o schimbare durabilă și au venit cu ideea unui meniu alcătuit din preparate pe bază de produse din natură, precum mușchi, crenguțe, alge și scoarță comestibilă, alături de carne de elan și de hering, seceră și urzici.

Dieta vikingilor propune să ”exprime puritate, prospețime, simplitate și etică” care sunt asociate cu zona nordică. 

Principiile dietei vikingilor:

Acest regim propune consumul unei cantități mai mari de plante și al uneia mai mici de carne și preferă produsele acvatice, de la pești la crustacee și alge. Este de preferat să consumați și plante sălbatice sau carne care provine de la animale crescute în ferme locale. 

Pe parcursul unei săptămâni, mesele de seară trebuie să fie împărțite în felul următor: trei cu carne, două cu fructe de mare și două mese vegetariene. Pe parcurs puteți consuma cât mai multe rădăcinoase, legume cu fructe verzi, fructe oleginoase, fructe de pădure, leguminoase și fructe de livadă. De asemenea, puteți consuma cereale integrale  ca secara, alac, ovăz și orez.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel