Regal de portrete în inima Bucureștiului

Iubitorii de artă și de plimbări prin Centru Vechi vor putea admira până în data de 27 noiembrie, în incinta cafenelei Gloria Jeans de pe strada Stavropoleos, o nouă expoziție a cărei curatoare sunt doamnele Maria Alexe și Ioana Badea. 

Printre expozanți se numără și creațiile unor artiști care au deja participări la mai multe vernisaje ca: Margareta Apahidean, Ana Bărar, Ioana Badea, Corina Chirilă, Cîrstina De La Studina, Ștefan Domnescu, Mihai Dumirescu, Tănase Gabriel, Cătălin Ionuț Popa, Florentina Popescu, Anita Rădulescu, Aura Strungar Roman, Paula Slivinschi, Elena Stănescu, Daniel Vizante, Alexandru Zană.

Vernisajul din data de 14 noiembrie, ora 19.00 este dedicat portretului, tablourile rămânând apoi expuse în cafenea până la sfârșitul acestei luni.

„Începând cu luna septembrie cafeneaua Gloria Jean s Old Town a devenit gazda generoasa a unor expoziții de arte vizuale. Expoziția ,,PORTRET,, este cel de-al treilea eveniment organizat de mine și doamna Badea, ca membre ale grupului artistic ,,Artut ,, Artă Utilă pentru Minte și Suflet . La aceasta expoziție participă 16 artiști din diverse generații abordând subiectul propus din diferite unghiuri . Am ales aceasta tema fiindcă așa cum spune criticul de arta Ilie Roșianu portretul reprezintă provocarea suprema pentru un artist." Maria Alexe.

De asemenea, Ioana Badea, care este și curator și expozant a spus în exclusivitate pentru DC News: „Portretul nu este o simplă reproducere mecanică a trăsăturilor cuiva . Pentru a fi un portret , intră în joc sensibilitatea artistului, care interpretează trăsăturile modelului fie după gusturile sale, fie conform curentului artistic pe care-l urmează . La aceasta expoziție veți vedea portrete realizate in tehnici diferite din diferite perspective."

În septembrie și octombrie Artut a mai organizat două vernisaje, unul consacrat cafelei și cafenelelor, iar altul Bucureștiului văzut cu ochi de artist. La acest eveniment DC News este partener media.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel