Referendum USR. Înfrângere a Coaliţiei pentru Familie față de modificarea Constituției

Referendumul intern din USR s-a încheiat duminică, 13 august, la ora 24:00. Din totalul de 1829 de membri USR au votat 1453, prezența finală la vot fiind de 78%. Rezultatele arată că 52,7% dintre membrii partidului au votat pentru poziționarea partidului față de inițiativa de modificare a Constituției inițiată de Coaliția pentru Familie, precizează un comunicat al USR.

Rezultatele referendumului intern vor fi validate de Biroul Național al USR care se reunește în ședință în cursul zilei de luni.

Referendumul s-a desfășurat timp de șapte zile consecutive, între 7 și 13 august, iar membrii au avut de răspuns la două întrebări:

La întrebarea „Susţineţi ca USR să aibă o poziţie ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?" 766 au votat DA, iar 682 au votat NU.

La întrebarea „Cum trebuie să se poziţioneze USR ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?" 184 au votat PRO, iar 864 au votat CONTRA, potrivit unui comunicat al partidului.

[citeste si]

Referendumul s-a desfășurat prin intermediul unei platforme online, care a asigurat secretul total al votului. Fiecare membru a primit pe mail un user și o parolă unice pentru a se putea loga pe platformă să voteze.

USR este primul partid din România care a organizat un referendum de consultare a tuturor membrilor. De altfel, USR este singurul partid din România care și-a asumat prin statut consultarea tuturor membrilor în problemele de interes ale partidului. Rezultatele referendumurilor interne vor constitui o bază pentru luarea deciziilor în cadrul Biroului Național al USR.

Nicușor Dan, atacat de un lider USR

" USR Liberal dezaproba faptul ca fostul presedinte al USR Nicusor Dan s-a pus pe sine deasupra partidului si afirma cu tarie ca USR va continua sa ramana un partid al membrilor sai si al cetatenilor si nu al unui singur om. Dezavuam telenovela demisiei cu revenire, campania din afara partidului pentru partid si continuarea campaniei in timpul referendumului, toate elemente care denota lipsa de respect fata de membrii USR, care asteptau respectarea regulilor principial agreate", a scris pe Facebook Deputatul USR Cătălin Drulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel