EXCLUSIV  Pumnul ambasadorului Rusiei și palma lui Cioloș

Câțiva tineri agită pe Facebook ideea unui miting de protest la Ambasada Rusiei, după ce ambasadorul a donat 100 de euro pentru Cumințenia Pământului. Câți ar merge la protest?

Dacă te iei după câți au dat share mesajelor de campanie, foarte mulți. Dacă te iei după câți au dat bani pentru statuie, foarte puțini.

Oricum, prostie mai mare decât acest miting de protest n-am mai văzut. Nici nu sperau rușii că vor răspunde câțiva fraieri exact cum și-ar fi dorit ei. Dacă n-or fi lansat ideea chiar postaci de-ai Moscovei, deși la câtă prostie e pe aici, nu merită investit într-un abonament la Internet, ne dăm singuri în cap și pe față cu frișcă, unii altora.

Adică, te ia unul la mișto, că te-a prins cu pantalonii descheiați, și tu continui să faci valuri, să atragi și mai abitir atenția asupra șlițului? Nu e de vină ambasadorul care a înscris, de vină este cel care i-a ridicat mingea la fileu. Dacă vreți miting, mergeți și huiduiți piariștii guvernului.

Operațiunea Cumințenia Pământului este un ”proiect” născut mort. O făcătură de imagine, nici măcar una profesionistă, ci o încropeală de amatori.

Iată argumentele:

-amestecă civismul cu politicianismul. Dacă era o inițiativă privată, a unui ong sau a unei persoane, aș fi sprijinit-o cu toată forța. Asocierea, spiritul comunitar sunt premise ale dezvoltării și merită încurajate. Lucrurile se schimbă când inițiativa aparține unui un om politic (alde Cioloș pot să-și tatueze TEHNOCRAT și pe frunte, odată ce au intrat la guvernare, au devenit oameni politici).

-alegerea făcută de guvernul Cioloș este una politică, deci va divide societatea, nu o va uni. De ce să finanțăm achiziția unei statui și nu construcția unui teatru? De ce să cumpărăm statuia unui artist consacrat și nu să promovăm arta tinerilor creatori? Care este problema dacă statuia pleacă din țară? Nu cumva ar deveni o reclamă mai eficientă decât frunza lui Udrea în atragerea unor turiști străini la Târgu Jiu? Sau de ce să nu dăm banii pentru renovarea casei memoriale, eventual includerea acesteia într-un ansamblu cultural, care să ridice Hobița? Astfel, în loc să băgăm bani în buzunarul unei singure familii, am ridica o întreagă comunitate locală.

-dacă tot consideră guvernul că trebuie să păstrăm statuia la stat, în țară, de ce nu este capabil să o plătească? Apelând la subscripție, guvernul se arată slab, invitând la atac adversarii. Cum de altfel a și făcut-o ambasadorul Rusiei, care i-a tras, scurt, un croșeu la ficat.

O să întrebați ce-i cu palma lui Cioloș? Tot o ironie: Palma nu e dată, ci încasată de premier.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel