Prostii gasesc scuze, desteptii mijloace

Marti, 21 septembrie, presedintele Traian Basescu a sustinut un discurs zadarnic in fata unei parti din Parlamentul Romaniei. PSD-ul a ales sa parasesca sala dupa ce dl Basescu nu a intreprins nimic pentru a indrepta frauda de la votul legii pensiilor din Camera Deputatilor din ziua de 15 septembrie.

Presedintele Basescu a vorbit in Romania anului 2010, o tara faramata de criza economica, fara sistem sanitar si educational, practic fara justitie si administratie despre ce va fi in 2020 si 2030.

Traian Basescu a explicat putinilor parlamentari aflati in sala ca nu e nevoie sa se mai gandeasca la programele nationale de dezvoltare fiindca Uniunea Europeana s-a gandit la tot si la toate. Discursul a fost o insiruire de cifre contabile, intrerupta cand si cand de enuntarea problemelor: Romania nu are infrastructura, are multi pensionari, are multi asistati sociali, mediul privat e vitregit, functionarimea e incompetenta si prost platita. A existat si o mica incercare de a gasi si vinovatul pentru situatia actuala: guvernul Tariceanu pentru ceea ce a facut strict in perioada 2007 – 2008, cand PD-ul nu a mai fost la guvernare.

Intrebarea care se pune este de ce a tinut dl Basescu sa apara in fata Parlamentului cu un discurs rupt total de actualitate. Raspunsul este ca domnia sa a participat la un exercitiu de imagine, probabil special pentru stafful sau, in care a dorit sa comunice “ uite cu ce probleme planetare am eu de-a face in timp ce voi ma plictisiti cu nimicuri de genul pensii, salarii si locuri de munca ”.

Luat conjunctural in seama de americani si israelieni pentru operatiunile militare din Orientul Mijlociu, dl Basescu confirma si el ca s-a imbolnavit de sindromul sefilor de stat romani: acela de lider regional.

Latinii aveau un dicton atunci cand era vorba despre situatiile dificile: “prostii gasesc scuze, desteptii mijloace “. Discursul domnului Basescu a oferit o insiruire de justificari pentru faptul ca tara se afla pe ultimul loc intre cele 27 de state membre ale UE. Din nefericire, presedintele nu a oferit niciun fel de mijloace pentru solutionarea problemei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel