EXCLUSIV  Progresiştii, mai vocali decât conservatorii. Bogdan Teodorescu a explicat de ce. "Cei care îndrăznesc să spună altceva sunt excluşi"

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

Analistul Bogdan Teodorescu a explicat de ce vocea progresistă este mai puternică decât cea conservatoare, la nivel mondial, chiar dacă în majoritate se votează conservator.

Progresismul reușește să dea peste cap conservatorismul pe plan mondial, spune analistul Bogdan Teodorescu. „Votul conservator, la ora actuală în lume, este mai numeros decât votul progresist. Și cu toate acestea, existența acestei agende foarte bine pusă la punct, foarte organizată, și a unor oameni deciși să meargă până în pânzele albe pentru a o impune transformă majoritatea într-o minoritate neputincioasă”, a explicat el, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu de la DC NEWS.

Bogdan Chirieac spune că progresiștii sunt foarte stricți

„În momentul în care organizarea aceasta este ieșită din comun față de ceilalți (n.r., conservatori), care ar trebui să fie mai bine organizați că-s mai vechi în societate, îți pui problema cine i-a organizat, nu?”, a întrebat moderatorul Dumitrescu.

„Cred că se organizează dânșii plecând de la câteva idei din acestea globaliste și sunt foarte stricți. Sunt ca o unitate militară. Vedeți că nu există un pluralism de idei în interiorul USR. Cei care îndrăznesc să spună altceva sunt, de obicei, excluși”, a explicat analistul politic Bogdan Chirieac.

Te aștepți ca în partidele conservatoare să fie așa, nu în cele progresiste

„Culmea, te aștepți că în partidele conservatoare se întâmplă acest lucru – și se mai întâmplă și acolo – dar în niciun caz la USR. Ei îți spun că toți avem dreptul la discurs, la idei, la opinie, că ce dacă avem opinii divergente. Nu, nu se întâmplă acest lucru. De asemenea, atunci când unul dintre ei este prins cu obiceiuri conservatoare – vedeți domnul președinte Dan Barna – USR nu ia în seamă aceste acuzații.

Dacă DNA ar îndrăzni să-l pună sub acuzare pe domnul Dan Barna, dar eu sper să nu facă acest lucru, cu siguranță USR n-ar ataca DNA, ci pe șeful DNA. Foarte clar. «Ai noștri, indiferent ce fac, sunt buni. Ceilalți sunt vinovați». Noi ceilalți, care nu suntem useriști neapărat, suntem victime colaterale”, a mai spus Chirieac.

Ce se întâmplă cu PNL, care este un partid „ilogic” în opinia lui Teodorescu

„Vă spuneam că partidele logice sunt UDMR, PSD, USR-PLUS... și acum ajungem la o veste tristă. Un partid nelogic a devenit Partidul Național Liberal. Nu prea mai reprezintă pe nimeni. [Scorul electoral] tinde să nu mai fie un partid reprezentativ. Zona conservatoare tinde să migreze atât spre PSD, cât și spre AUR, iar zona cealaltă se duce spre partea de care am discutat.

Citisem un articol în care se comenta despre tendințele din interiorul PNL, pe care le-am văzut și în discursurile celor doi președinți. Domnul Orban a devenit brusc interesat de probleme naționale fiindcă s-a prins că domnul Cîțu se îndreaptă, oarecum, spre zona progresistă care este la ora actuală la modă în Vestul continentului. Din acest punct de vedere PNL se află într-o semnificativă criză de identitate care va duce de o desprindere a sa de necesitatea cetățeanului”, a mai explicat Bogdan Teodorescu.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel