EXCLUSIV  Prezidențiale 2024 Kovesi vs. Geoană. Ciuvică a spus că dacă ar fi american, l-ar vrea pe Geoană președinte al României, dar a menționat și un alt nume important

Sursă foto: Pexels (Mircea Geoană)
Sursă foto: Pexels (Mircea Geoană)

Analistul politic Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică au analizat pregătirile pentru alegerea candidaților din cursa alegerilor prezidențiale care vor avea loc în 2024.

Întrebat de analistul politic Bogdan Chirieac dacă i-ar plăcea o candidatură a lui Mircea Geoană la prezidențiale, Mugur Ciuvică a spus:

„Eu cred că, de exemplu, dacă aș fi american, mi-ar plăcea ca Geoană să fie președintele României. Dacă aș fi american, l-aș considera și pe Ciucă un președinte bun. Lui Kovesi, tot american fiind, fără să am probleme cu ea, i-aș zice „băi, nene, tu ești bine unde ești... România e bine așa cum e și un Geoană sau un Ciucă ar fi un președinte bun”. Dar dacă aș fi din Bruxelles, de exemplu, tot cam la fel aș zice.”.

Bogdan Chirieac a intervenit apoi pentru a sublinia că „Geoană știe mai multă politică decât generalul Ciucă”.

„Știe incomparabil mai multă politică decât Ciucă, dar ca încredere sunt pe acolo amândoi. Pe aștia doi i-aș vedea eu, dar cu v-am mai spus, sunt doi ani până atunci. E mult!”, a continuat Mugur Ciuvică.

Bogdan Chirieac i-a replicat acestuia că „anul viitor se intră, în plin, în campania electorală.”

„Se intră anul viitor la sfârșit, dar în doi ani se pot întâmpla foarte multe lucruri absolut neașteptate care schimbă lumea. Cine știe ce o să mai fie peste doi ani? Sigur că se intră cu un an înainte în atmosferă, dar nu știm cum se iese. Și cu Băsescu, atunci când a apărut, inițial s-a intrat cu Stolojan. Nu contează cum intri, contează cum ieși. Nu știm dacă o să apară apocalipsa aceea economică pe care o prevestiți dumneavoastră, nu știm ce se va întâmpla cu războiul. S-ar putea schimba lucrurile, de aceea spun că este o discuție pe care trebuie să o avem mai încolo.”, a răspuns Mugur Ciuvică.

Val Vâlcu despre candidatura la președinție a Laurei Codruța Kovesi: Ai mers cu autobuzul toată viața și te duci la maraton. Nu are meciul în picioare

Într-o emisune transmisă de canalul B1TV, jurnalistul Val Vâlcu s-a exprimat cu privire la potențialii candidați la funcția de președinte al României și asupra șanselor pe care aceștia le-ar avea. Printre cei vizați în discuție s-au numărat cele mai sonore posibile două candidaturi reprezentate de Mircea Geoană și Laura Codruța Kovesi.

În ultima perioadă, a început să se discute din ce în ce mai des despre posibilele candidaturi la funcția de președinte al României în alegerile ce vor avea loc în 2024. Printre numele vehiculate, cele mai sonore sunt Laura Codruța Kovesi și Mircea Geoană.

Se va arunca Mircea Geoană din fruntea NATO din nou în cursa pentru președinție? Laura Codruța Kovesi va renunța la postul din demnitatea sa europeană și se va alătura luptei electorale pentru funcția supremă în stat? 

”La persoanele care sunt numite în funcții cum e Laura Codruța Kovesi, sau printr-un fel de simulacru de concurs, nu au șanse, nu poți să vii fără antrenament. Deci ai mers cu autobuzul toată viața și te duci la maraton. Nu va face față. Sigur, acum dacă e ordin și trebuie și se impune, o să o pună în post de orice pe Laura Codruța Kovesi. Dar dacă e să vină corect prin alegeri, eu nu prea o văd, nu are meciul în picioare. Adică vine direct la masa pusă. 

Dacă ne referim la Mircea Geoană, el a mai câștigat o dată. Că a fost acea sufragerie, mă rog, problemele care au fost... Acum pe concret, pe măsurătorile care s-au făcut, e un pic prematur să ne exprimăm”, a declarat jurnalistul Val Vâlcu. 

”Acum se merge pe topul în cine aveți încredere. Sociopol a măsurat și varianta ”Dacă mâine ar avea loc alegerile, pe cine ați vota” și Mircea Geoană câștigă în orice ecuație și sprijinit de PSD, și fără, și cu PNL și PSD”, a fost de părere Val Vâlcu.

”Mircea Geoană are șanse în momentul de față și, dacă vă uitați, întotdeauna diplomatul, ministrul de Externe, în toate sondajele sunt foarte sus, undeva pe primele locuri. Vagoanele își caută locomotiva. În partide sunt căutate personalități care să tracteze, mai ales că alegerile sunt suprapuse, lucru care nu s-a mai întâmplat din 2004. Dacă ai un lider mai puțin carismatic, aflat la coada listei de popularitate, acest lucru afectează performanța partidului. De exemplu dl. Ciolacu era pe locul 12 în PSD la capitolul încredere”, a continuat jurnalistul Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel