Povești reale. Cum le-a salvat viața un ceas inteligent

Foto: Pixabay/Imagine cu rol sugestiv
Foto: Pixabay/Imagine cu rol sugestiv

Nimeni nu realizase că Toralv Østvang a căzut și s-a lovit cu capul de podeaua băii, mai puțin ceasul inteligent de la mână.

Nimeni nu realizase că Toralv Østvang a căzut și s-a lovit cu capul de podeaua băii, mai puțin ceasul inteligent de la mână, scrie Cnet. Kacie Anderson și-a folosit ceasul Apple pentru a scăpa dintr-un accident aproape fatal care a lăsat-o încarcerată împreună cu bebelușul său de 9 luni de zile. Acestea sunt povești reale în care Apple Watch a reușit să salveze viața unor oameni.

Toralv Østvang, 68 de ani. Oslo, Norvegia

În februarie 2019, Østvang stătea cu prietenii chiar în afara capitalei Norvegiei, unde locuiește. Când s-a dus la culcare, chiar după miezul nopții, avea la mână Apple Watch Series 4 pentru a testa o aplicație de somn. După acest gând, nu își mai amintește nimic.

„Primul lucru pe care mi-l amintesc e că m-am trezit în pat, cu o durere incredibilă de cap", a spus Østvang. „Mi-am atins fața și am simțit sânge".

Ce s-a întâmplat?


Undeva în jurul orei 4 dimineața, s-a dus la baie, unde a suferit o scădere bruscă a tensiunii arteriale. Østvang a leșinat și a căzut pe față, pe podea. Colapsul său a pornit o funcțiune a ceasului inteligent, care notifică automat serviciile de urgență dacă nu simte nicio mișcare după un minut de la cădere.

„Nimeni nu a auzit când am căzut", a spus el. „Prietenul și soția lui nu au auzit nimic până când n-au auzit poliția la ușă". După ce au primit alerta, autoritățile locale i-au contactat soția, care a oferit adresa completă a soțului său.

Kacie Anderson, 26 de ani. Florida, Statele Unite

Într-o seară de vineri ploioasă, cu câteva zile înainte de Crăciun, străzile orașului Maryland erau împânzite de mașini. Kacie Anderson era în drum spre casă, cu fiul său de 9 luni, pe nume Parker, în scaunul din spate, atunci când s-a oprit la o intersecție aglomerată. Soțul său era la doar câteva mașini în spate.

„Mă uitam pe geam când deodată am simțit o forță uriașă în partea stângă", a spus Anderson. „Am lovit volanul cu fața, am revenit, am lovit tetiera, apoi am trecut prin geamul lateral".

Mașina în care se afla a fost lovită de un șofer beat care mergea cu 100 km/h


„Primul lucru la care m-am gândit a fost Parker, dacă e bine. Îl puteam auzi cum urla", a spus ea. „Puteam să miros cum curge benzina din mașină, dar nu puteam să văd nimic". Anderson s-a întins după telefon pentru a suna la urgențe, însă acesta a zburat și nu îl putea găsi. Atunci când căuta, și-a simțit ceasul Apple la mână și a sunat la 911".

Până când soțul a reușit să ajungă la locul accidentului, ambulanța era deja prezentă. „Au putut să știe unde sunt fără să știu exact unde sunt", a spus ea. „Nu știu cum ar fi ajuns cineva aproape de mașină, era o stradă așa de aglomerată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel