Povești reale. Cum le-a salvat viața un ceas inteligent

Foto: Pixabay/Imagine cu rol sugestiv
Foto: Pixabay/Imagine cu rol sugestiv

Nimeni nu realizase că Toralv Østvang a căzut și s-a lovit cu capul de podeaua băii, mai puțin ceasul inteligent de la mână.

Nimeni nu realizase că Toralv Østvang a căzut și s-a lovit cu capul de podeaua băii, mai puțin ceasul inteligent de la mână, scrie Cnet. Kacie Anderson și-a folosit ceasul Apple pentru a scăpa dintr-un accident aproape fatal care a lăsat-o încarcerată împreună cu bebelușul său de 9 luni de zile. Acestea sunt povești reale în care Apple Watch a reușit să salveze viața unor oameni.

Toralv Østvang, 68 de ani. Oslo, Norvegia

În februarie 2019, Østvang stătea cu prietenii chiar în afara capitalei Norvegiei, unde locuiește. Când s-a dus la culcare, chiar după miezul nopții, avea la mână Apple Watch Series 4 pentru a testa o aplicație de somn. După acest gând, nu își mai amintește nimic.

„Primul lucru pe care mi-l amintesc e că m-am trezit în pat, cu o durere incredibilă de cap", a spus Østvang. „Mi-am atins fața și am simțit sânge".

Ce s-a întâmplat?


Undeva în jurul orei 4 dimineața, s-a dus la baie, unde a suferit o scădere bruscă a tensiunii arteriale. Østvang a leșinat și a căzut pe față, pe podea. Colapsul său a pornit o funcțiune a ceasului inteligent, care notifică automat serviciile de urgență dacă nu simte nicio mișcare după un minut de la cădere.

„Nimeni nu a auzit când am căzut", a spus el. „Prietenul și soția lui nu au auzit nimic până când n-au auzit poliția la ușă". După ce au primit alerta, autoritățile locale i-au contactat soția, care a oferit adresa completă a soțului său.

Kacie Anderson, 26 de ani. Florida, Statele Unite

Într-o seară de vineri ploioasă, cu câteva zile înainte de Crăciun, străzile orașului Maryland erau împânzite de mașini. Kacie Anderson era în drum spre casă, cu fiul său de 9 luni, pe nume Parker, în scaunul din spate, atunci când s-a oprit la o intersecție aglomerată. Soțul său era la doar câteva mașini în spate.

„Mă uitam pe geam când deodată am simțit o forță uriașă în partea stângă", a spus Anderson. „Am lovit volanul cu fața, am revenit, am lovit tetiera, apoi am trecut prin geamul lateral".

Mașina în care se afla a fost lovită de un șofer beat care mergea cu 100 km/h


„Primul lucru la care m-am gândit a fost Parker, dacă e bine. Îl puteam auzi cum urla", a spus ea. „Puteam să miros cum curge benzina din mașină, dar nu puteam să văd nimic". Anderson s-a întins după telefon pentru a suna la urgențe, însă acesta a zburat și nu îl putea găsi. Atunci când căuta, și-a simțit ceasul Apple la mână și a sunat la 911".

Până când soțul a reușit să ajungă la locul accidentului, ambulanța era deja prezentă. „Au putut să știe unde sunt fără să știu exact unde sunt", a spus ea. „Nu știu cum ar fi ajuns cineva aproape de mașină, era o stradă așa de aglomerată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel