Povestea unei mame însărcinate, INTUBATĂ aproape TREI LUNI. Medicul de la ATI: I-au pus fetiței numele meu! Cea mai grea perioadă din cariera noastră

capturi Foto Facebook ROVaccinare
capturi Foto Facebook ROVaccinare

Iată povestea emoționantă a unei mame care, însărcinată fiind, a stat intubată timp de trei luni. Cum s-a terminat povestea și ce spune medicul care a avut grijă de ea. 

"Oxigen, Viață, Speranță... ultima stație", sunt cuvintele puternice care marchează noul videoclip devenit viral în mediul online.

"Atenție! Imagini cu puternic impact emoțional! 

Astăzi vă prezentăm un caz special, o minune care s-a întâmplat la secția de ATI din cadrul Spitalului Județean din Timișoara. O mamă care deși a petrecut 2 luni și jumătate în ATI, a reușit să nască o fetiță sănătoasă și din fericire, s-a întors acasă împreună cu ea.

Fetița portă numele medicului care a avut grijă de mama bolnavă de COVID...

Pentru unii, este ultima speranță, pentru alții… ultima stație. Mame care poate nu reușesc să își mai cunoască copiii...", se arată într-o postare de pe pagina de Facebook RoVaccinare

Povestea mamei însărcinate, intubată timp de două luni și jumătate

Videoclipul publicat prezintă povestea unei tinere mame, cu un copil în spital din cauza COVID-19 și cu altul care se zbate să supraviețuiască în pântece. Nevaccinată, această a necesitat intubarea de urgență. 

"Avem o pacientă tânără, de 40 de ani, însărcinată, care este intubată. Verificăm zilnic bebele. Are o fetiță doamna... are 22 de săptămâni. (...) A venit la spital, starea ei s-a deteriorat, cu o afectare pulmonară inițial de 25%, ulterior a necesitat să fie intubată și acum este cu o afectare pulmonară de peste 75%. Nu este vaccinată! Soțul este vaccinat și mai au un copil care și el este cu COVID, în spital... sperăm să fie bine", povestește Adelina Băloi, medic specialist ATI.

După trei luni de la vorbele medicului, tânăra mamă a născut. Deși prematur, medicii au reușit să o salveze atât pe ea, cât și pe cea mică, în ciuda săptămânilor în care s-au aflat în stare gravă din cauza COVID-19. 

"A ajuns cu sarcina la 30 de săptămâni, a născut. Fiind intubată și ventilată mecanic. Din fericire, atât ea, cât și fetița sunt bine. Mama a plecat acasă, fetița a rămas în spital pentru că trebuie să mai câștige în greutate. Dar este bine... (...) Ea s-a trezit după două luni și jumătate de stat în Terapie Intensivă și din punctul ei de vedere a fost internată doar două săptămâni. Când a plecat nu și-a adus aminte nimic.

A fost fericită că fetița este bine, asta a interesat-o. Într-adevăr, impactul emoțional și psihologic este mare și au nevoie și de susținerea asta. Poate de multe ori uităm că nu doar medicamentele și ce se întâmplă fizic contează. Nu! Contează și sănătatea psihică. Emoțional e foarte puternic, atât pentru ea, dar mai ales pentru familie, pentru că nu-și aduce aminte ce s-a întâmplat, dar familia a fost alături de ea în anumite momente, pentru că i-am și lăsat să o viziteze. Atunci au lăsat-o în stare foarte gravă și cumva și ei au nevoie de suport emoțional să-și revină", a spus medicul Adelina Băloi. 

"Familia a decis să-i pună fetiței prenumele după mine. A fost emoționant, pentru că asta te motivează și simți că într-adevăr a contat pentru ei toată implicarea noastră și tot ce am făcut pentru ea", a mai spus medicul, emoționat de povestea terminată cu succes.

"A fost cea mai grea perioadă din cariera noastră. Cea mai mare încercare"

"A fost cea mai grea perioadă din cariera noastră. Cea mai mare încercare. Am văzut clar cu s-a creat un  spirit de solidaritate extraordinar. Astea nu sunt cuvinte mari, asta este o realitate care va rămâne, pentru că adevărul rămâne, indiferent dacă e văzut sau nu și indiferent dacă în jur sunt doar orbi. El există!", a spus medicul Dorel Săndesc.

"Există diferențe! La gripă nu se întâmplă așa, la șoc septic nu se întâmplă așa, pentru că este o boală sistemică  care afectează tot! Aproape tot!  Se întâmplă și la pacienții care nu sunt la ATI. După COVID nu mai sunt cei de dinainte! Sunt mai moi, sunt mai obosiți...", a spus medicul Ciprian Gîndac, medic ATI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel