Politica de toleranță zero a Chinei față de COVID-19 nu este sustenabilă, zice șeful OMS

Foto Pexels
Foto Pexels

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății susține că politica de toleranță zero a Chinei față de COVID-19 nu este sustenabilă.

„Nu credem că este sustenabilă, având în vedere comportamentul virusului și ceea ce anticipăm în viitor", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Reuters, notează Mediafax. „Am discutat această problemă cu experții chinezi. Și am indicat că abordarea nu va fi sustenabilă... Cred că o schimbare ar fi foarte importantă", a adăugat acesta.

La rândul său, directorul pentru situații de urgență al OMS, Mike Ryan, a declarat că trebuie luat în considerare și impactul unei politici „zero-COVID" asupra drepturilor omului. „Întotdeauna am spus că trebuie să echilibrăm măsurile de control cu impactul pe care îl au asupra societății, impactul pe care îl au asupra economiei, iar aceasta nu este întotdeauna o calibrare ușoară", a spus Ryan.

Politica zero-COVID a Chinei a atras critici, de la oamenii de știință la proprii cetățeni.

În cadrul programului zero-COVID, autoritățile închid zone mari de populație pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Măsurile din Shanghai au fost deosebit de stricte, rezidenților fiindu-le permis să iasă din case doar din motive excepționale, cum ar fi o urgență medicală. Multora nu li se permite nici măcar să iasă din fața casei pentru a se întâlni cu vecinii.

Politica de carantină a fost, de asemenea, criticată pentru că separă copiii de părinți și alătură cazurile asimptomatice printre cele cu simptome.

Bilanț coronavirus România

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 812 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 427 mai mult față de ziua anterioară, anunță, marți, Ministerul Sănătății. Au fost raportate 15 decese, din care unul anterior ultimei zile de monitorizare.

Din cele 812 cazuri noi, 111 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 79 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 930 cu 84 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 153 persoane, cu 4 mai puțin față de ziua anterioară. Dintre cei 153 pacienți internați la ATI, 139 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 67 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 2 mai mult decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până marți, 10 mai, 65.581 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate de către INSP 15 decese (8 bărbați și 7 femei), dintre care un deces raportat anterior intervalului de referință.

Dintre cele 15 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, unul la categoria de vârstă 50-59 de ani, trei la categoria de vârstă 60-69 de ani, trei la categoria de vârstă 70-79 de ani și șapte la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități.

Din totalul de 15 pacienți decedați, 12 au fost nevaccinați și trei vaccinați. Unul dintre pacienții vaccinați care au decedat avea vârsta între 40-49 de ani, unul avea vârsta între 70-79 de ani și unul avea vârsta peste 80 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel