PNL îl somează pe Ponta. Îl grațiază pe Voiculescu?

Victor Ponta
Victor Ponta

PNL a reacționat imediat după condamnarea lui Dan Voiculescu printr-un atac la Victor Ponta. "Grațierea mea este prioritatea ta" ar fi fost mesajul lui Dan Voiculescu pentru premierul Victor Ponta, candidat la Președinție, potrivit multor voci din PNL. 

Liderul grupului deputaților PNL, George Scutaru, susține că premierul "Victor Ponta pozează în ultima perioadă în demnitarul care respectă justiția, abținându-se să condamne, așa cum a mai făcut, arestările baronilor PSD acuzați de corupție sau decizia definitivă a instanței în cazul aliatului său, Dan Voiculescu. Ponta mimează echidistanța, încercând de fapt să-i mintă, să-i păcălească pe români și mai ales pe partenerii occidentali interesați să susțină consolidarea statului de drept în România. În stilul său duplicitar, una le promite celor ca Voiculescu, Duicu sau Bunea Stancu, de care depinde sprijinul său mediatic și electoral, alta îi spune, spre exemplu, vicepreședintelui american Joe Biden". 

George Scutaru face un apel către premier: "Îi cer lui Victor Ponta să precizeze dacă în ultimele două săptămâni a avut cel puțin o întâlnire cu Dan Voiculescu și să dezmintă informațiile potrivit cărora i-a promis acestuia că va fi liber dacă va ajunge președinte, în schimbul susținerii mediatice".

"De asemenea, îi solicit lui Victor Ponta, în calitatea sa de președinte al PSD și lider al coaliției de guvernare, să solicite majorității, care îl susține în funcția de prim-ministru, să pună pe ordinea de zi a Camerei Deputaților proiectul legii amnistiei și grațierii pentru a fi respins definitiv. Ponta trebuie să dovedească la începutul lunii septembrie, când Parlamentul își reia activitatea, că nu dosește legea amnistiei și grațierii pentru a fi adoptată după alegerile prezidențiale, ca să-l elibereze pe Dan Voiculescu și să anuleze practic toate anchetele anti-corupție aflate în derulare. Ponta trebuie să spună de ce PSD se opune ca legea amnistiei și grațierii să fie respinsă. Victor Ponta trebuie să spună dacă îl va grația pe Dan Voiculescu în cazul în care va ajunge președinte. Ponta nu s-a sfiit să folosească electoral numele lui Gică Popescu și a spus public că îl va gratia dacă ajunge la Cotroceni. În cât timp îl veți grația, domnule Ponta, și pe Dan Voiculescu?”, se întreabă George Scutaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel