EXCLUSIV  Piedone, condamnat - Unde a greșit. Bulai: Oricine i-ar fi zis să stea acasă! A fost dezastru

Foto: Facebook Cristian Popescu Piedone
Foto: Facebook Cristian Popescu Piedone

Cazul lui Piedone a fost discutat de Alfred Bulai și Val Vâlcu la emisiunea „Nod în papură” de la DC News.

 

Cei doi au început ediția aceasta de „Nod în papură” cu o discuție despre corupția din primării, după condamnările definitive primite de Cristian Popescu-Piedone și Sorin Oprescu.

A fost o resetare politică, dar unii nu s-au retras

„Un film celebru, cu Bud Spencer, în anii ’70, a fost un mare actor. Era genul de om masiv care se bătea în permanență, lupta cu mafia italiană, apoi l-au luat americanii la Hollywood. De aia și-a luat numele primarul Piedone, care a fost în mare vogă la vremea lui, mai ales la Sectorul 4.

A existat o resetare a politicii românești după dispariția lui Băsescu și a camarilei, a generației sale. Generația nouă trebuie să-și facă loc. Unii au înțeles, li s-a explicat, adu-ți aminte de marile vedete ale anilor trecuți: Videanu, Berceanu, Negoiță de la PD – el a fost primul zeu din Sectorul 3. Toți aceștia au înțeles să se retragă.

Asupra oricărui primar a planat întotdeauna suspiciunea de corupție, pentru că toată lumea știe cum funcționează de 30 și ceva de ani o primărie. Nu suntem proști, totuși. Avem multe experiențe cu instituțiile primăriei, aproape orice cetățean s-a dus pe acolo vreodată să își rezolve vreo problemă. Imaginea noastră este de o zonă coruptă și este întemeiată. Bun, noi greșim gândind stereotipic fiindcă nu absolut toată lumea din administrație este coruptă”, a spus Alfred Bulai, în startul emisiunii de la DC NEWS.

Un exemplu despre administrația românească

„Să dau un exemplu... În anii ’90, îmi povestea cineva foarte tânăr pe atunci, în tineretul PNL..  A venit Radu Câmpeanu, era președintele partidului, și a întrebat cine vrea deputat, cine vrea senator. El nu a îndrăznit, era mic, la tineret. Nu erau mulți care ridicau mâna... După care vine Câmpeanu și întreabă cine vrea la administrația piețelor. Toată lumea, mâinile sus. Erau băieții grei care nu voiau deputați, că erau papagali. Voiau la cimitire, acolo se făceau banii grei.

Am dat exemplul pentru că aceasta este imaginea pe care o avem noi de ani și ani. Acum, problema care se pune este că domnul Piedone nu a înțeles că nu mai era vremea lui. Ce a făcut? A sfidat sistemul și a candidat din nou la altă primărie și, spre rușinea lui, a și câștigat. Sper că se înțelege nuanța ironică!”, a adăugat Bulai.

Greșeala făcută de Piedone

„El nu a fost luat pe corupție, el a fost luat pe o semnătură dată pe un aviz”, a transmis Val Vâlcu. „Dacă refuza să semneze, era abuz în serviciu, când toți experții au dat OK-ul. Ce putea să spună? "Domne’, eu nu semnez!”.

„Din punct de vedere al imaginii, Piedone a încercat, în cazul Colectiv, să fie un actor. Sfatul oricărui consultant de imagine ar fi fost să stea dracului acasă în noaptea aia. El a ieșit fix când era cea mai mare emoție. Ce vreau să spun este că era o emoție extrem de puternică, a fost dezastru, media a amplificat dramatic. Piedone s-a dus în noaptea aia acolo și a explicat că nu e el de vină. Nimeni nu a avut chef de explicații raționale în asemenea momente, nu a făcut decât să își distrugă imaginea”, a conchis Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel