''Lemonade'', peliculă de Cristian Mungiu, selectată la Berlinală

Cristian Mungiu
Cristian Mungiu

Pelicula ''Lemonade'', produsă de Cristian Mungiu, selectată în secţiunea Panorama a Berlinalei.

Pelicula Lemonade, debutul în lungmetraj al regizoarei Ioana Uricaru, produsă de Cristian Mungiu, a fost selectată în secţiunea Panorama a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care are loc în perioada 15-25 februarie, s-a anunţat joi pe site-ul festivalului.

Lemonade spune povestea Marei, în vârstă de 30 de ani, care s-a stabilit de curând în Statele Unite împreună cu Dragoş, fiul ei de nouă ani, după ce se căsătoreşte cu Daniel, un american angajat în construcţii. Filmul narează mai multe întâlniri pe care eroina le are pe parcursul unei singure zile şi în urma cărora descoperă că visul american rămâne un ideal greu de atins pentru cei care nu-şi permit să plătească preţul.

Distribuţia "Lemonade"

Din distribuţia acestei coproducţii (Romania-Germania-Canada-Suedia) fac parte Malina Manovici, Steve Bacic, Dylan Scott Smith, Milan Hurduc şi Ruxandra Maniu.

Secţiunea Panorama cuprinde 47 de filme din 40 de ţări, dintre care 37 vor fi prezentate în premieră mondială, inclusiv coproducţia Lemonade, iar 16 sunt realizate de regizori la debut. Secţiunea se va deschide cu pelicula Styx în regia lui Wolfgang Fischer pe 16 februarie la Zoo Palast, se precizează pe pagina festivalului. O viziune artistică inedită, curajul de a fi diferit, preferinţa către straniu, o profundă cunoaştere istorică sau poveşti despre personalităţi care deschid noi orizonturi, acestea sunt obiectivele secţiunii Panorama care doreşte să culeagă şi să prezinte publicului cele mai noi impulsuri şi tendinţe din creaţie cinematografică şi care acordă şi o serie de premii.

Este al treilea film românesc selectat în cadrul Festivalului de Film de la Berlin, alături de lungmetrajele 'Nu mă atinge-mă' ('Touch Me Not'), regizat de Adina Pintilie, în competiţia oficială, şi 'Fotbal Infinit', regizat de Corneliu Porumboiu, în secţiunea Forum.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel