Pavlu, Negruțiu și Juncu, marii câștigători ai Festivalului Comediei, de la Brașov

Șerban Pavlu, Mădălina Ciotea, Florin Dobrovici
Șerban Pavlu, Mădălina Ciotea, Florin Dobrovici

Festivalul ”Săptămâna comediei”, desfășurat la Brașov, și-a desemnat câștigătorii. Șerban Pavlu, Silvana Negruțiu și Cristi Juncu au primit premiile pentru interpretare, respectiv regie.

A noua ediție a Festivalului ”Săptămâna Comediei” s-a derulat între 18 – 24 iulie la Teatrul Sică Alexandrescu și la Cinema Astra, din Brașov. În acest an au fost organizate două secțiuni, una de film de comedie și una competițională de teatru, care a prezentat publicului din Brașov, în premieră, șase spectacole venite atât de la teatre de stat, cât și din zona teatrului independent.

Piesele care au intrat în concurs au fost: Fetele Pelican – Teatrul Nottara București, Furtuna – Teatrul Bulandra București, Toxic – Teatrul Toma Caragiu Ploiești, Rebarbor – Teatrul Odeon București, Cină cu prieteni – Teatrul Bulandra București, Funia – Asociația Jamais-Vu din București și spectacolul câștigător a patru premii la ediția din 2021 a Săptămânii Comediei, Rosto - Teatrul Act București.

Cei cinci profesioniști în arta dramaturgică ce au format juriul din acest an al secțiunii de teatru din Săptămâna Comediei sunt Maria Zărnescu (teatrolog și critic de teatru), Alina Epingeac (teatrolog și critic de teatru), Doru Mareș (scriitor, translator și cunoscut critic de teatru), Dan Cogălniceanu (actor și managerul Teatrului Sică Alexandrescu) și Ioan Big (scriitor, jurnalist și analist Pop Culture).

Cinci premii, acordate de juriu

Premiul pentru Cel mai bun actor a fost acordat Lui Șerban Pavlu, pentru rolul Gabe din spectacolul "Cină cu prieteni", de Donald Margulies, regia Cristi Juncu, producție a Teatrului Bulandra București; 

Premiul pentru Cea mai bună actriță a mers la Silvana Negruțiu, pentru rolurile din spectacolul "Furtuna", după Shakespeare, regie, muzică şi versuri Ada Milea, producție a Teatrului Bulandra București;

Premiul pentru Cea mai bună regie a fost atribuit lui Criti Juncu, pentru regia spectacolului "Cină cu prieteni", de Donald Margulies, producție a Teatrului Bulandra București;

Premiul pentru Cel mai bun spectacol a fost acordat producției Teatrului Bulandra "Furtuna", după William Shakespeare, regie, muzică şi versuri Ada Milea;

Premiul special al juriului a fost atribuit spectacolului "TOXIC" de Bruce Kane, traducerea şi regia Florin Piersic jr. – producție a Teatrului Toma Caragiu Ploiești.

În cele șapte zile de festival, publicul a putut viziona la Cinema Astra și 11 filme. Cinci pelicule au fost plasate sub umbrela Actori renumiți în filme clasice de comedie: Sabrina, din 1954, în regia lui Billy Wilder cu Humphrey Bogart, Audrey Hepburn, William Holden, The Nutty Professor, un clasic de și cu Jerry Lewis, It’s a Mad Mad Mad Mad World, regizat de Stanley Kramer, cu Spencer Tracy, The Apartament,  cu Jack Lemmon și Shirley MacLaine și Good Morning, Vietnam, cu  Robin Williams.

Șase filme românești au intrat în secțiuneae prezentată de CINEMARATON: filmele pentru copii Maria Mirabela și Dumbrava Minunată, Asfalt Tango, Sieranevada, 6,9 pe scara Richter și capodopera Filantropica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel