Patrick Ekeng a murit. Ce alți fotbaliști și-au dat sufletul pe gazon, în România

O nouă tragedie cutremură lumea fotbalului din România, după ce mijlocașul Patrick Ekeng a căzut ca secerat pe teren în timpul meciului dintre Dinamo și Viitorul Constanța și nu a mai putut fi salvat. Decesul mijlocaşului dinamovist se înscrie pe lista neagră a fotbaliştilor care au murit pe teren sau la antrenamente în România, printre aceştia aflându-se Ştefan Vrăbioru, Cristian Neamțu sau Cătălin Hâldan, relatează libertatea.ro.

În România, şirul fotbaliştilor care au murit pe gazon a fost deschis, în anul 1963, de petrolistul Constantin Tabarcea (26 de ani), care, în minutul 16 al meciului Petrolul – Dinamo, a căzut pe gazon. Investigaţiile medicale au relevat că decesul fotbalistului ploieştean a fost provocat de glanda timus.

În 24 iulie 1999 – în minutul 68 al meciului Rapid – Astra, Ştefan Vrăbioru (23 de ani) s-a prăbuşit pe gazon după 13 minute de joc, el murind apoi în drum spre spital. Institutul Medico-Legal a stabilit că acesta a murit doarece era suferind de inimă.

Citește și: Patrick Ekeng, luat cu ambulanța de pe teren! A leșinat în timpul meciului Dinamo - Viitorul

5 octombrie 2000 – la Olteniţa, jucătorul dinamovist Cătălin Hâldan a suferit un accident vascular cerebral fatal în timpul meciului amical de fotbal Ş.N. Olteniţa – Dinamo Bucureşti.

20 februarie 2002 – portarul echipei Universitatea Craiova, Cristian Neamţu, a decedat din cauza unei lovituri involutare primite înainte cu o săptămână de la coechipierul său Marius Şuleap, în timpul unui antrenament efectuat în cantonamentul din Cipru.

Citește și: Cornel Dinu: Patrick Ekeng s-a prăbușit ca secerat

6 iulie 2009 – fostul atacant Mihai Baicu a decedat la 6 iulie 2009, la vârsta de 33 de ani, în urma unui stop cardiac suferit după ce a jucat o partidă de fotbal pe un teren sintetic din apropierea Stadionului Steaua.

2 septembrie 2009 – portarul Alexandru Iatan, în vârstă de 19 ani, a decedat în timpul unui antrenament cu echipa Dunărea Giurgiu, la care fusese împrumutat de la Astra Ploieşti. Cauzele decesului au fost stop cardiorespirator, cu edem pulmonar.

10 mai 2010 – Andrei Pricop, jucător al formaţiei vasluiene Magic Deleni, a intrat în stop cardio-respirator pe terenul de fotbal la o partidă din campionatul judeţean şi a murit la Spitalul „Sfântul Spiridon" din Iaşi, la vârsta de 24 de ani.

11 aprilie 2011 – Andrei Mutulescu (23 de ani), care evolua la echipa bucureşteană Juventus Colentina, în liga secundă, a murit în timpul unei partide cu prietenii, desfăşurate pe un teren de agrement din Capitală.

5 august 2012 – Fotbalistul nigerian Chinonso Henry, 21 de ani, a murit pe teren în timpul partide amicale CS Baloteşti – Delta Tulcea, după ce evoluase aproximativ 10 minute, la o temperatură de 40 de grade.

Tot pe această listă neagră poate fi adăugat și internaţionalul român Michael Klein (33 de ani) care a murit pe 2 februarie 1993 în timpul unui antrenament în sala de forţă a formaţiei germane Bayer Uerdingen, în urma unui atac de cord, potrivit raportului medicilor germani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel