Pasiunea imobiliară a domnului Victor Ponta

Pe langa vila din Cornu, despre care a vorbit presedintele Traian Basescu, familia premierului a facut o pasiune atat de mare pentru un cartier de lux al capitalei, „Central Residential Park", incat aceasta risca sa se transforme intr-o orgie. 

Ctitorul acestui asezamant pentru alesi este Niro '95 Impex, adica domnul Nicolae Dumitru, proprietarul imperiului Dragonul Rosu, despre care toti cei avizati spun ca este cea mai mare spalatorie de bani a Romaniei.

In anul 2007, debutul a fost facut de doamna Daciana Sarbu, care a incheiat mai intai un precontract si apoi un contract prin care a achizitionat un prim apartament de lux, in suprafata de 167 mp. I-a urmat exemplul, doi ani mai tarziu, domnul Ilie Sarbu, socrul domnului Ponta. Iata insa ca, in 2012, domnul Victor Ponta, chiar cu doua luni inainte de a fi nominalizat premier, mai pune mana pe un apartament de lux, in aceeasi zona rezidentiala. De aceasta data, traseul prin care a fost dobandita proprietatea imobiliara a fost ceva mai complicat. In prealabil, acest al treilea apartament a fost construit prin firma GNF Real Estate and Construction SRL, care, conform datelor de la ANPCI si de la Arhiva Electronica de Garantii Mobiliare, are un actionariat obscur. Si mai straniu este ca, parcurgand traseul in sens invers, decoperim ca, cu noua luni mai devreme, deci prin 2011, apartamentul fusese detinut de o firma offshore, cu actionar din Panama, cu actionariat total opac, al carui nume este STHEMKO HOLDING ING. In vara lui 2011, actiunile acestui offshore au fost cedate unuia dintre directorii offshore-ului panamez, un cetatean grec ale carui referinte identificabile sunt, exclusiv, ca reprezentant aparent, adica la vedere, al mai multor offshore-uri din paradisul fiscal, Republica Panama. Deci, un avocat care tine loc de paravan.

Mega proiectul imobiliar „Central Residential Park" a fost ridicat cu un aport financiar numai din partea NIRO, de 300 milioane Ron si a avut in epicentru o echipa manageriala formata din colonei, maiori, generali, fosti membrii ai serviciilor secrete si ai politiei. Inclusiv Marian Sintion, fost consilier al Ministerului Administratiei si Internelor, fost sef la DGA si-a achizitionat un apartament de lux in acelasi cartier rezidential, devenind bun vecin cu premierul.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel