Obiceiurile care ne afectează sănătatea mintală

Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Nici nu ne dăm seama, dar toți avem obiceiuri care ne dăunează sănătății mintale. Și cunoașterea lor este importantă să le arhivezi cât mai curând posibil.

În unele cazuri este vorba de automatisme, în altele este o chestiune de caracter. În altele, de ceva ce alții ne-au determinat, într-un fel, să facem. Oricum ar fi, există obiceiuri care ne dăunează sănătății mintale pe care ar trebui să încetăm să le practicăm cât mai curând posibil.

Potrivit The Wom, lucrul pe care trebuie să îl lămurim imediat este că, desigur, atunci când ne îngăduim aceste obiceiuri, nu suntem cu adevărat conștienți de răul pe care ni-l fac. Cunoașterea lor este, așadar, primul pas pentru a schimba lucrurile și a învăța să ne simțim mai bine cu noi înșine. Să vedem care sunt.

Gândești că întotdeauna greșești

Poate fi mai puternic decât noi și este ceva strict legat de stima de sine scăzută: fie că este o discuție, o idee aruncată întâmplător sau chiar dacă faci o alegere pentru noi sau pentru alții, să te gândești că întotdeauna ai greșit este cu adevărat unul dintre cele mai rele obiceiuri care ne afectează sănătatea mintală.

Sentimentul copleșitor de a greși sau de a fi greșit, de a nu avea dreptate, ne limitează profund și ne face să nu îndrăznim și să nu ne implicăm și, paradoxal, tocmai acesta este ceea ce ne aduce de partea greșitului.

Pentru a depăși acest obicei este suficient să facem o reflecție simplă: dacă este adevărat că nu putem avea întotdeauna dreptate, nici nu putem greși mereu. Să ne implicăm și să nu ne mai chinuim. Și să ne amintim, mai presus de toate, că înveți din orice greșeală.

Exagerezi în a-ți cere scuze

Cerutul de scuze pentru fiecare gest pe care îl faci, chiar și cel mai inofensiv, începe un cerc vicios de condescendență și supunere. Acest lucru nu ne face oameni amabili și răbdători, ci pur și simplu oameni de care este foarte ușor de profitat.

Ne schimbăm abordarea și încercăm să ne cerem scuze doar atunci când este necesar, evitând abuzarea acestui cuvânt și dându-i valoarea potrivită, pentru bunăstarea noastră și pentru a crea relații sănătoase, constructive și mai presus de toate egale.

Te judeci prea aspru

O judecată prea severă față de noi înșine este, de asemenea, o cauză de anxietate și stres și ne poate determina să trăim într-un mod incorect evenimente, relații și întâmplări importante. Când suntem pe cale să ne judecăm, să ne oprim o clipă și să ne întrebăm: chiar gândesc obiectiv? Este judecata mea influențată de gânduri negative? Acest proces simplu ne va face să ne simțim mai bine.

Te lași afectat de critici

Și vorbind despre judecată: să încetăm să ne lăsăm afectați de judecăți negative sau critici care vin de la alții. Nu ne putem aștepta ca tuturor să placă întotdeauna acțiunile sau acțiunile noastre.

Citește și:

Pastilă antidepresivă rapidă: cum funcționează?

dministrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat medicamentul antidepresiv pe 19 august. Medicamentul, care nu este disponibil în prezent în România (comercializat în SUA sub numele de Auvelity), constă din două ingrediente active diferite, dextrometorfan și bupropion și are un mecanism de acțiune diferit față de terapiile antidepresive utilizate până în prezent, permițând ameliorarea simptomelor depresive într-un timp mai scurt și cu efect prelungit la adulții care suferă de depresie majoră

Medicamentul recent aprobat reprezintă o noutate în ceea ce privește mecanismul de acțiune și efectul sau rapid și prelungit. Cu toate acestea, moleculele pe care le conține sunt departe de a fi noi.

Cum funcționează pilula și care sunt beneficiile acesteia

Dextrometorfanul, care nu a avut niciodată mare succes în tratamentul tulburărilor neurologice și psihiatrice datorită degradării rapide, a fost asociat cu bupropionul care, pe lângă faptul că are efect antidepresiv, previne dezactivarea rapidă a acestuia. Rezultat? Efectele medicamentului sunt mult mai durabile.

Citește mai mult AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel