O nouă premieră la Teatrul Nottara - Thailanda

O nouă premieră la Teatrul Nottara - Thailanda
O nouă premieră la Teatrul Nottara - Thailanda

Teatrul Nottara anunță premiera spectacolului Thailanda de Dimitris Kechaidis și Eleni Chaviara, montare semnată de Alexandru Jitea. 

Reprezentația va avea loc vineri, 28 septembrie, de la ora 19.30, la Sala George Constantin. Din distribuție fac parte: Andreea Măcelaru Șofron, Victoria Cociaș, Cristina Stoica Ivanciuc, iar scenografia este semnată de Ștefan Caragiu, se transmite într-un comunicat Nottara.

În Kifisiá, un cartier înstărit al Atenei, trei femei trecute de vârsta a doua discută despre iubire și, în special, despre bărbații din viața lor. Pregătite să pornească într-o călătorie în Thailanda pentru a se elibera și a deschide un nou drum în viață, Aleka, Fotini și Maro sunt prinse în propriul trecut, luptându-se cu ele însele, dar și cu ceilalți. Călătoria este continuu amânată, fiindcă în viața lor dramele nu încetează să apară – chemate sau nu. Iar bărbații, deși absenți, își fac simțită prezența în chipuri nebănuite. O dramă în cheie comică, despre trei femei în pragul unei crize de nervi, visând la o călătorie ce le va schimba viața.

Despre dramaturg

Dimitris Kechaidis (1933-2005) este unul dintre cei mai importanți dramaturgi greci. Printre temele sale cel mai des abordate se numără viața mic-burgheză grecească și problemele acesteia. S-a născut în localitatea Trikala din regiunea Thessalia (Grecia) și a studiat la Facultatea de Drept a Universității din Atena. Și-a făcut apariția în lumea teatrului cu piese într-un singur act, care s-au jucat la Teatrul de Artă Karolos Koun. Koun a montat și restul pieselor sale – Lunga călătorie, Sărbătoarea, Verigheta etc. –, scrise toate în colaborare cu soția sa, Eleni Chaviara. Cu forță, din Kifisiá, ultima sa piesă, a fost reprezentată pentru prima oară în 1997.
Eleni Chaviara s-a născut și a crescut în Egipt, însă este originară din insula Symi (Grecia). A studiat teatrul la Facultatea de Artă Dramatică Pelos Katselis și filologia la Universitatea din Atena, unde profesează în prezent, predând literatura americană și cursuri de scriere creativă. Opera sa cuprinde piesele de teatru scrise împreună cu soțul ei, Dimitris Kechaidis, două monografii – Acting by Gender: Women in Arthur Miller's Dramaturgy (1991) și American Women and Drama: Practices of Freedom (1997) –, precum și articole despre teatrul american și arta scrierii.

Referințe:

Alexandru Jitea: Am descoperit acest text în 2017, când Teatrul Nottara a organizat cea de a cincea ediţie a proiectului „Spectacolul începe cu o lectură", cu focus pe literatura dramatică elenă. M-a atras textul prin ritmul său alert, prin dialogurile încărcate de sens și, în același timp, sprințare, joviale. Textul mustește de umor inteligent și este unitar, consistent, emană o energie debordantă și reușește să contureze trei personaje memorabile, colorate, unice.

Victoria Cociaș: Fotini este o persoană explozivă, colerică, cu o imaginația debordantă și care are și mania persecuției și viața ei se învârte între bancă și imaginația ei vie, care îi umple viața, nu se știe cât din viața ei este imaginar și cât real.

Cristina Stoica Ivanciuc: Maro este ca o flacară, așa mi-am imaginat-o. Realitatea se îmbină cu imaginația, trăiește într-un fel de realism magic, în care totul e frumos, e bun, e iubire. E despre combustie, despre iubire, despre visare, o lume frumoasă, compusă și din lucruri urâte, vulnerabilă afectiv.

Andreea Măcelaru Șofron: Este un text de care m-am îndrăgostit din primele replici pe care le-am citit, a fost un text de greu de învățat, cu replici scurte, este un ping-pong permanent. Îmi place foarte mult să lucrez cu Alex, așa că nu am ezitat nici o clipă să mă alătur proiectului. Nu este un spectacol ușor, este de pură actorie, nu există artificii, este un spectacol de relație, de stare. Consider că suntem o distribuție omogenă, bine aleasă, ne completăm una pe cealaltă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel