Nou Guvern, condiția lui Iohannis. Chirieac: Orgolii! Există o singură soluție în acest moment

Analistul politic Bogdan Chirieac a spus care e, în opinia sa, „singura soluție” pentru terminarea crizei politice.

În cursul nopții, între președintele Klaus Iohannis și PNL ar fi avut loc o întâlnire. Singura condiție pusă de Klaus Iohannis ar fi ca funcția de premier să rămână la PNL, potrivit Antena 3.  

„Se confirmă, încă o dată, că situația cu care ne confruntăm, această criză politică fără precedent în 31 de ani, este cauzată de orgolii”, a zis Bogdan Chirieac. „Cum adică să păstrezi funcția de premier pentru PNL?! Cum se poate lucrul acesta, partidul pierzând în fiecare zi parlamentari, luați de Ludovic Orban?”, a spus Bogdan Chirieac, joi, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

„Până la urmă, soluția nu poate fi decât: păstrați-l pe Florin Cîțu premier șase luni, interimar, cu puteri, ce hotărâți la masa verde, după care organizați alegeri anticipate. Nu există altă ieșire!”, a spus Bogdan Chirieac.

„În plus, am văzut că Alfred Simonis anunță că, în Parlament, în momentul acesta, o alianță PNL - USR - UDMR nu mai face majoritate”, a adăugat Bogdan Chirieac. 

„Ne ducem într-o zonă aberantă, din toate punctele de vedere, pro orgoliu”, a subliniat acesta. De asemenea, a mai spus că „PSD pierde dacă intră la guvernare chiar cu premier”. „Publicul din PSD o să fie nemulțumit, pentru că, în acel moment, PSD ajunge la mâna PNL”, a mai spus analistul politic.

PNL și PSD, întâlnire la Palatul Parlamentului

O întâlnire a liderilor PNL și PSD, pentru formarea unei eventuale majorități guvernamentale, ar urma să aibă loc joi după-amiază, începând cu ora 16.00, la Palatul Parlamentului. Din delegația PSD ar urma să facă parte președintele formațiunii, Marcel Ciolacu, secretarul general, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte, precum și vicepreședintele Mihai Tudose.

„Legătura cu PSD este ținută de președintele partidului cu președintele Partidului Social Democrat. Nu știu exact care este ora. În mod normal, în această seară vom sta de vorbă și cu cei din PSD. Nu avem o oră și o locație. Vă pot spune sigur că eu și dl. Flutur nu vom merge în Kiseleff (sediul central al PSD - n.r.). Putem să ne vedem oriunde”, spunea miercuri liberalul Rareș Bogdan.

Atât liderii PNL, cât și cei ai PSD susțin că propria formațiune trebuie să dețină funcția de premier.

Liderii PNL s-au întâlnit, miercuri, tot la Palatul Parlamentului, cu reprezentanții USR.

„Explorăm dacă este posibil sau nu să refacem coaliția, iar PNL va trebui să decidă acest lucru după întâlnirea cu PSD”, a afirmat liderul USR, Dacian Cioloș, după întâlnirea cu liderii liberali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel