NOI reguli pentru obținerea PERMISULUI DE CONDUCERE

Schimbări în procedura examenului pentru oținerea permisului auto.

Candidaţii respinşi la proba practică a examinării pentru obţinerea permisului auto nu vor mai fi nevoiţi să susţină din nou proba teoretică, potrivit unui act normativ publicat în Monitorul Oficial și care va intra în vigoare pe data de 5 octombrie.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, candidații vor trebui să plăteasca taxa de examinare și să facă cel puțin șase ore suplimentare de pregătire practică.

Taxă de achitat

Astfel, candidaţii admişi la proba teoretică vor avea la dispoziţie un an de la dată absolvirii cursului de pregătire teoretică şi practică pentru a trece de proba practică, chiar şi din mai multe încercări, scrie Avocat Net.

Referitor la persoanele care pică proba teoretică, noul act normativ dispune că acestea vor putea susţine o nouă examinare după cel puţin 15 zile de la respingere, după achitarea unei taxe.

[citeste si]

"În cazul depăşirii termenului de un an de la data absolvirii cursului de pregătire teoretică şi practică, examinarea pentru obţinerea permisului de conducere este condiţionată de efectuarea unui nou curs de pregătire", scrie în Ordinul MAI nr. 97/2015.

Candidaţii care nu se prezintă la proba practică vor putea să ceară programarea pentru o nouă proba oricând în perioada de valabilitate a cursului de pregătire teoretică şi practică.

Noile reguli se vor aplica celor care vor susține examenul auto începând cu data de 5 octombrie 2015. Până atunci vor rămâne valabile actualele prevederi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel