Noaptea Muzeelor revine la MNAR sâmbătă, 12 iunie 2021

Muzeul Național de Artă al României anunță participarea la acest eveniment prin deschiderea a trei spații, ce vor putea fi vizitate gratuit, sâmbătă, 12 iunie a.c. în intervaul orar 16.00 – 00.00 (ultima intrare fiind la ora 23.00).

„Vizitatorii vor putea parcurge expoziția Călătoriile lui Iser, în Sălile Kretzulescu din corpul central al MNAR (Calea Victoriei), cu intrare din str. Valter Mărăcineanu. Aici, vor descoperi 66 de lucrări în tempera, guașă și ulei, din patrimoniul MNAR și din colecțiile Iser și Moise Weinberg păstrate la Muzeul Colecțiilor de Artă. Acestea prezintă peisaje din Dobrogea, Orientul apropiat, Franța, și Spania, unele dintre lucrări fiind expuse acum pentru prima dată.

Expoziții și colecții

Publicul „călător” al Nopții Muzeelor este invitat și în expoziția Shaping Design. Together – recent deschisă la sediul central al MNAR din Calea Victoriei și realizată împreună cu Cartierul Creativ, parte a Romanian Design Week 2021. Exoziția prezintă piese de design românesc contemporan, sub semnături cunoscute și prototipurile unor obiecte-suvenir proiectate pentru MNAR. Accesul în expoziție se va face din str. Știrbei Vodă nr. 1-3.

Noaptea Muzeelor focalizează la Muzeul Colecțiilor de Artă, Calea Victoriei nr. 111,  asupra uneia dintre cele mai spectaculoase colecții, Elena şiAnastase Simu cu lucrări de artă românească și europeană.

Cu această ocazie, încurajăm publicul să viziteze expozițiile de anul acesta respectând regulile de distanțare socială, cu răbdare și purtând mască în interior” anunță MNAR printr-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel