Naționala de nevăzători a României s-a calificat la EURO 2022

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Chiar dacă mai are un meci de disputat, România e deja sigură de prezența la Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători din 2022.

În primele două meciuri, tricolorii au învins Polonia cu 3-1 și Albania cu 13-0, în turneul de calificare desfășurat zilele acestea la Buftea.

După primele două zile, România și Grecia, cu câte două victorii, și-au asigurat calificarea la EURO 2022 (dintre cele patru echipe participante în calificări, două merg la turneul final). Cele două reprezentative se vor întâlni în meciul de luni.

Duminică, tricolorii au învins Albania cu 13-0, înregistrând cea mai mare victorie din istoria naționalei de nevăzători a României.

România – Albania 13-0

Au marcat: Krisztian Kovacs (6), Florin Kovacs (5), Alexandru Teleki, Cosmin Calotă
Lotul României:

Portari: 1. Vlad Tofan, 12. Marius Corolea;
Jucători: 3. Alexandru Cucu, 4. Nicolae Burulea, 5. Cosmin Calotă, 7. Alexandru Teleki, 8. Krisztian Kovacs, 9. Florin Kovacs (cpt);
Staff: Sorin Lăpădatu (antrenor principal), Florin Jidanu (antrenor secund), Angela Ciubotaru (medic).

PROGRAMUL MECIURILOR

Sâmbătă, 25 septembrie:

10:00 ROMÂNIA – Polonia 3-1
15:00 Albania – Grecia 0-11

Duminică, 26 septembrie:

10:00 ROMÂNIA – Albania 13-0
15:00 Polonia – Grecia 0-1

Luni, 27 septembrie:

10:00 Polonia – Albania
15:00 Grecia – ROMÂNIA

Marți, 28 septembrie (meciurile pentru medalii):

09:30 A treia clasată vs. A patra clasată
12:00 Prima clasată vs. A doua clasată


România e pe locul 19 în ierarhia mondială a Federației Internaționale a Sportului pentru Nevăzători (International Blind Sport Association – IBSA).

Meciurile de fotbal pentru nevăzători se joacă pe teren sintetic de dimensiuni reduse, 5 contra 5, în două reprize de câte 20 de minute. Portarul nu are dizabilități de vedere, iar mingea folosită este una specială, cu un sistem de sunet care face zgomot în mișcare.

Competiția, organizată de Asociația Nevăzătorilor din România și Federația Română de Fotbal, cu sprijinul Comitetului Național Paralimpic, are loc sub egida International Blind Sport Association – IBSA.

Echipa națională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociația Nevăzătorilor din România în anul 2013. În susținerea organizării acestei selecționate naționale, asociația a primit un sprijin decisiv din partea Comitetului Național Paralimpic Român și a Federației Române de Fotbal, structuri ce au finanțat primele acțiuni interne și internaționale, informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel