Misterul vieții după moarte pare a fi elucidat - VIDEO

Tot mai mulți oameni au povestit ce li s-au întâmplat în momentul în care s-au aflat în moarte clinică. Experienţa este unică, aceștia povestind că  au fost  transportaţi printr-un tunel spre o lumină intensă, părăsindu-şi trupul, că se întâlnesc cu rude care au trecut în nefiinţă sau cu îngeri sau că îşi revăd întreaga viaţă. Ei bine, un nou studiu pune capăt acestor speculaţii şi pare să elucideze misterul.

 Ce se întâmplă atunci când te afli în moarte clinică?  Ei bine, un nou studiu pune capăt acestor speculaţii şi pare să elucideze misterul, scrie huffingtonpost.co.uk.

 Cercetătorii au realizat câteva experimente pe şobolani. După ce inima animalelor a încetat să mai bată, creierul a dat arătat semne de conştienţă. Misterioasa activitate a creierului, observată de cercetători, ar putea explica experienţele trăite "dincolo de moarte". Acesta este de altfel şi primul studiu care aprofundează starea neurofiziologică, după un stop cardiac. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că toate aceste lucruri sunt provocate de o activitate electrică foarte ridicată în creierul care este pe moarte.

 Studiul sugerează că ceva se întâmplă atunci când cineva se află la un pas de moarte care împinge creierul conştient la un nivel ridicat de excitare, declanşând probabil viziuni și senzații asociate cu "experienţele de dincolo de moarte".

 "Am fost surprinşi de activitatea intensă a creierului", a spus George Mashour, unul dintre cercetătorii de la Universitatea Michigan din Ann Arbor.

 "Studiul făcut pe şobolani ne arată că reducerea oxigenului şi a glucozei din timpul stopului cardiac poate stimula activitatea cerebrală care este caracteristică stării de conştienţă", a spus dr. Jimo Borjigin, de la Universitatea din Michigan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel