Mircea Badea, despre ultima întâlnire cu Dinu Săraru: Lumea mea clar va fi modificată

Antena 3 CNN
Antena 3 CNN

Mircea Badea a făcut un comentariu, după anunțul morții scriitorului Dinu Săraru.

Moartea scriitorului Dinu Săraru a fost anunțată, sâmbătă după amiază, acesta trecând în lumea celor drepți la vârsta de 92 de ani. Mircea Badea a avut o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, unde a povestit care au fost momentele care l-au legat iremediabil de cel care a fost, dar care „va dăinui și va fi etern“, Dinu Săraru.

„Aș putea să povestesc ani despre Dinu Săraru, pentru că eu am copilărit în Teatrul Mic. Aproape în fiecare zi, timp de mai mulți ani, eram în Teatrul Mic. Gândesc acum ceea ce am gândit și atunci când a plecat dintre noi uriașul actor Ștefan Iordache și anume că, într-un mod cumva bizar, lumea a continuat să existe“, a punctat Mircea Badea.

„Lumea mea clar va fi modificată o dată cu plecarea lui Dinu Săraru. L-am văzut ultima dată acum câteva luni, la Capșa, acolo unde a lansat o carte despre Capșa. Am stat de vorbă și am rememorat multe momente din această viață care pe mine m-au îmbogățit și m-au transformat. Tentația e să folosești formule grandioase, însă eu cred că a dispărut încă o lume.

A fost un magician al cuvintelor, al ideilor, un uriaș intelectual, iar ca orice uriaș intelectual, dispariția fizică nu duce la dispariția unei uriașe opere. Ea va dăinui și Dinu Săraru rămâne etern prin opera sa. Când a dispărut dintre noi Țuțu Condurățeanu am citit „Moartea lui Pătru“, din „Niște țărani“, cea mai bună piesă de teatru pe care am văzut-o în această viață, iar eu am văzut foarte mult teatru. Această piesă se juca la Teatrul Mic și pur și simplu te transforma complet, plecai altă persoană. Nu cred că aș mai fi capabil să o citesc vreodată“, a spus, la Antena 3 CNN, Mircea Badea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel