EXCLUSIV  Ministrul George Ivașcu, sărbătoritul zilei-INTERVIU VIDEO

Actorul George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, numit recent ministru al Culturii, împlinește, joi, 15 februarie, vârsta de 50 de ani.

Vă prezentăm un interviu cu sărbătoritul zilei realizat de DC News în urmă cu câteva săptămâni.

Teatrul Metropolis a luat fiinţă la data de 1 ianuarie 2007, la iniţiativa actorilor George Ivaşcu şi Romeo Pop. Pe 1 noiembrie 2007, a avut loc lansarea oficială, anul acesta împlinindu-se zece ani. George Ivaşcu, într-un interviu acordat DC News, a vorbit despre ziua debutului.

[citeste si]

„Ziua debutului a fost absolut senzaţională. Acum zece ani, când s-a înfiinţat Teatrul Metropolis, am avut onoarea de a se alătura acestui demers, maestrul Radu Beligan, care a şi devenit directorul onorific al Teatrului. A tăiat panglica împreună cu mine. Pot să vă spun că, de asemenea, primul spectacol care a fost jucat în Teatrul Metropolis a fost Peşte cu mazăre cu regretata actriţă Olga Tudorache. Acum, după zece ani, am prilejul să-i mulţumesc, sala mare se numeşte Sala Olga Tudorache", a spus George Ivaşcu.

Un teatru deschis încă de la început

Revenind la ziua debutului, „a fost foarte frumos, pentru că eram total inocent. Nici nu veniseră uşile de la intrare şi am stat o noapte întreagă şi am tapat, dacă o să vedeţi imaginile, cu nişte perdeluţe frumoase ca să putem tăia panglica, pentru că asta era hotărârea de Consiliu, pe 1 noiembrie se înfiinţează Teatrul Metropolis. Iată că a fost un teatru deschis de la început. De aceea mi-a venit în glumă sloganul: un teatru deschis cu sala închisă. Lucru care, în aceşti zece ani, s-a şi adeverit", a declarat George Ivaşcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel