Mihai Călin, CENZURAT de Ion Caramitru. Avertisment după o replică

Ion Caramitru l-a cenzurat pe Mihai Călin. Mai precis, actorul Teatrului Național București a fost sancționat pentru că a improvizat într-o piesă. Dăduse o replică pe care directorul teatrului, Ion Caramitru, ar fi luat-o personal. Motivul mai adânc, spune el într-un interviu, este că a cerut de mai multe ori explicații pentru felul în care Caramitru conduce instituția.

"Domnul Mihai Călin, angajat al Teatrului Național I.L. Caragiale din București în funcția de actor, a folosit în timpul spectacolului cu piesa Furtuna, prezentat în cadrul Festivalului de Teatru în aer liber de la Salonic, replici în limba engleză, în afara textului spectacolului, care era prezentat în limba română și supratitrat ca atare". După articole, alineate și paragrafe din Regulamentul intern, numere de note interne și declarații, urmează decizia - avertisment scris - și semnătura managerului instituției, Ion Caramitru.

Replica folosită de Mihai Călin a fost: "This motherfucker hates the smokers!".

"Domnul Caramitru nu a auzit replica, sunt actori de-acolo care au zis asta. A auzit ceva ieșind din scenă și a întrebat: „A vorbit în engleză? Ce-a zis?" Iar cineva i-a spus. Dar contează și cum i-a spus, pentru că dacă cineva i-a zis că „v-a făcut motherfucker..."", a spus Mihai Călin.

[citeste su]

Sancțiunea este una minimă pentru o abatere ce ține de deontologie, consideră directorul general al TNB, Ion Caramitru. "A încălcat orice limită și a primit o sancțiune ușoară", adaugă Caramitru, scrie Scena9.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel