MIC DEJUN, variante de evitat. NU te ajută

Unele variante de mic dejun nu reprezintă o idee bună.

Sucul proaspăt stors

Chiar dacă ai crede ca sucul proaspăt stors de portocale este o opțiune sănătoasă pentru micul dejun, acesta nu conferă sațietate și te poate determina să mănânci mai mult în timpul zilei. Sucurile proaspăt stoarse sunt lipsite de fibre, doarece pulpa fructelor este îndepărtată, astfel că nu vei face decât să consumi un număr foarte mare de calorii din zaharuri. În lipsa proteinelor, a fibrelor și a grăsimilor sănătoase, acest mic dejun este total dezechilibrat și nu te ajută să slăbești.

Smoothie numai din fructe

O altă alegere greșită pentru micul dejun este un smoothie numai din fructe. Acesta este dezechilibrat, nu furnizează grăsimi sănătoase și proteine, astfel încât nu conferă sațietate. Fructele sunt sănătoase, însă nu trebuie consumate în cantități mari atunci când vrei să slăbești. 

În smoothie-ul de la micul dejun trebuie să adaugi neapărat o sursă de proteine (pudră proteică, iaurt, lapte de soia, tofu) și grăsimi sănătoase (avocado, nuci, unt de nuci, semințe de chia, semințe de in măcinate). 

[citeste si]  

Sandvișurile cu chiflă din făină albă

Au o mulțime de calorii și nu constituie un mic dejun echilibrat, notează eva.ro. Dacă vrei să slăbești, este recomandat să renunți la pâine și să consumi ouă împreună cu o salată de verdețuri sau să faci o omletă simplă cu spanac, ceapă și ardei. Vei furniza corpului proteine, grăsimi bune și fibre, fără un aport caloric ridicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel