Meta va restricționa accesul la conturile RT și Sputnik din UE

Meta va restricționa accesul la conturile RT și Sputnik din UE / Foto: Pixabay, de Chetraruc
Meta va restricționa accesul la conturile RT și Sputnik din UE / Foto: Pixabay, de Chetraruc

Meta va restricționa accesul la conturile RT și Sputnik din UE.

Meta va restricționa accesul la conturile mass-media de stat ruse Russia Today și Sputnik din Uniunea Europeană, a scris vicepreședintele Nick Clegg pe Twitter, scrie Interfax.

Potrivit acestuia, Meta a primit numeroase solicitări de la guverne și de la Uniunea Europeană pentru a „face pași suplimentari cu privire la presa de stat rusă”.

„Având în vedere natura excepțională a situației actuale, de data aceasta vom restricționa accesul la RT și Sputnik în întreaga UE”, a scris Clegg.

Anterior, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că Uniunea Europeană va interzice difuzarea pe teritoriul său a Russia Today, Sputnik și afiliații acestora. Șeful diplomației UE, Josep Borrell, a acuzat aceste instituții de presă de „o uriașă campanie de dezinformare despre Ucraina”.

VEZI ȘI: Anonymous, nouă LOVITURĂ pentru Kremlin. Mai multe site-uri media rusești sparte afișează mesaje anti-Putin. "Nu vă trimiteți fiii și soții la moarte sigură"

Google Maps a fost dezactivat temporar în Ucraina

Google a confirmat că a dezactivat temporar pentru Ucraina unele instrumente Google Maps care oferă informații live despre condițiile de trafic și cât de aglomerate sunt diferitele locuri.

Compania a declarat că a luat măsuri de dezactivare globală a traficului Google Maps și a informațiilor live despre cât de aglomerate sunt locurile precum magazinele și restaurantele din Ucraina pentru siguranța comunităților locale din țară, după consultarea surselor, inclusiv autorităților regionale.

Ucraina se confruntă cu atacuri din partea forțelor ruse care au invadat țara joi. Pe măsură ce rachetele au căzut asupra orașelor ucrainene, aproape 400.000 de civili, în principal femei și copii, au fugit în țările vecine. Rusia numește acțiunile sale în Ucraina o „operație specială”. Marile companii de tehnologie, inclusiv Google, au declarat că iau noi măsuri pentru a proteja securitatea utilizatorilor din regiune.

De asemenea, Google nu va mai permite mass-media de stat ruse să difuzeze reclame, în urma unei decizii similare de sâmbătă a filialei video a gigantului tehnologic, YouTube. Reamintim și că cei opt jurnaliști ai redacției Radio Sputnik Moldova, versiunea în limba română, și-au depus demisia „in corpore”.

VEZI ȘI: Mai mulți jurnaliști din Moldova și-au dat demisiile după invazia Ucrainei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel