Mesajul echipei Festivalului National de Teatru, de Ziua Mondiala a Teatrului

În vremurile schimbătoare şi tulburi în care trăim, teatrul poate da consistenţă şi stabilitate valorii, ne poate uni şi ne amplifică mesajele, vindecă şi construieşte.

De Ziua Mondială a Teatrului, echipa Festivalului Național de Teatru îşi aminteşte o dată în plus de ce zideşte, an de an, la acest proiect de anvergură. Suntem dedicaţi scopului nostru pentru că vrem să contribuim la un trai frumos, echilibrat, cu speranţă şi cu convingerea că putem trasa – împreună cu actorii, regizorii, scenografii şi tehnicienii din România – un drum solid între inimile spectatorilor şi cele ale creatorilor. 

„Atunci când omul îşi pierde simţul sacrului, viaţa îşi pierde sensul şi nu e deloc întâmplător că la originile sale teatrul a fost o «taină». Vechea funcţie a teatrului trebuie respectată, dar nu cu acel tip de respect care te adoarme. E vorba de o scară ce trebuie urcată în permanenţă şi fiecare treaptă în plus înseamnă un alt nivel de calitate“, spunea marele regizor britanic Peter Brook.

De Ziua Mondială a Teatrului vom încerca să mai urcăm o treaptă către sens, spirit şi valoare, alături de milioane de artişti din întreaga lume, care sărbătoresc astăzi ziua profesiei lor. Şi, bineînţeles, alături de beneficiarul direct al actului artistic – publicul.

În 2017, Festivalul Naţional de Teatru vă va aştepta cu emoţii noi,  între 20 – 29 octombrie, la Bucureşti. Director artistic al Festivalului va fi şi în acest an criticul de teatru Marina Constantinescu. Selecţia oficială a spectacolelor din ţară ce vor fi invitate în FNT 2017 va fi anunţată la începutul lunii iulie.

Ediţia cu numărul 27 a Festivalului Naţional de Teatru îi este dedicată marelui actor Victor Rebengiuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel