EXCLUSIV  Martirii lui Seringă, lanț uman la Parlament

Astăzi, în Piața Constituției, lanțul uman cu care vor să înconjoare Parlamentul va arăta cât sunt de puțini cei care se opun Legii vaccinării. 

Extrem de zgomotoși, dar fără susținere în numerele pe care le invocă.Valul de atentate, de crime fără sens care îndoliază lumea ridică întrebări asupra criminalilor. Ce-i poate face pe unii oameni să omoare cu cuțitul, cu duba, cu bombele artizanale  alți oameni pe care nu i-au văzut niciodată, cu care nu au nimic de împărțit,  sau care, cine știe, chiar le-or fi dat locul, în autobuz?

Cel mai aproape de tipul ideal al așa-zisului taliban m-am aflat la Institutul de Sănătate Publică, unde am participat la o dezbatere despre Legea Vaccinării. Am văzut și auzit oameni care ardeau pentru credința lor, nu acceptau decât adevărul lor, considerau pe oricine avea altă părere dușmanul lor. 

Nu cred, însă, că ar fi gata să și moară pentru cauză. Ba dimpotrivă, am observat că au pregătite argumente care să-i scape cu viață. Dacă îi  întrebi ce vor face când îi mușcă un câine turbat, dacă refuză și atunci vaccinarea,  o să ai parte de poziții mult mai nuanțate. Dar, nu e cazul. În lumea de azi nu e în pericol viața lor, ci a unor copii: poate chiar a celor pe care zic că-i apără refuzând imunizarea, poate a altora, care ar putea fi salvați, dar nu mai sunt odată ce ”cărămizile”  lipsă lasă boala să treacă prin zidul de protecție al imunității colective.

Probabil, sunt câțiva care trag un folos personal: profeți care scot bani din notorietatea câștigată în războiul cu știința, vânzători de leacuri bio și piramide energetice, activiști și avocați ai noii ideologii, preoți în căutarea unor parohii virtuale pe internet. Alături, firește, vin idioții utili, care se încolonează gratis în detașamentele morții, dând iluzia unei mișcări de mase.

Astăzi, la Parlament, se va vedea cât sunt de puțini. Extrem de zgomotoși, dar fără susținere în numerele pe care le invocă.

Și cât sunt de ridicoli, în pretinsul lor martiriu. Căci, ce riscă apostolii anti-vaccinării? Vor fi dați fiarelor, vor fi aruncați în ghearele urșilor gunoieri din Brașov? Vor fi trași pe roata unui autobuz încremenit  în ambuteiajele  din Pipera? Nici poveste, marele lor supliciu, sacrificiul suprem, crucea pe care trebuie s-o urce Golgota, este o banală amendă, nici cât o sancțiune din Codul Rutier.

Ai din ce plăti muștarul fără E-uri și mango-ul bio pentru prânz, ai din ce-ți achita nota pentru fengshui? Scoate banul de amendă și plătește dreptul de a-ți băga propriul copil în spital! Statul român nu te poate împiedica, nu poate acționa împotriva părinților  sadici așa cum o face, de pildă, Norvegia. Dar rămâne, măcar, ceva mai mult pentru tratamentul celor îmbolnăviți în lipsa vaccinării.

Asta e, de fapt, marea durere a comandanților care atacă seringa medicului: dacă se bagă o amendă cât de mică, nu de 500 de euro ca în Franța, măcar de 500 de lei, rămân în tranșee doar cu Olivia Steer. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel