Marinela Țepuș, avertisment pentru Fedorca: Respectați artiștii, nu sunt sclavii dumneavoastră. Învățați de la Teatrul Masca

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Marinela Țepuș, teatrolog și filolog, are o întrebare pentru Liliana Maria Toderiuc - Fedorca, directorul executiv al Direcției de Cultură, Învățământ și Turism din cadrul Primăriei Capitalei, în contextul „reformei” pe care această profesoară de matematică vrea să o facă în cultură.

„Întrebarea zilei (05.04.2023) pentru dna Liliana Maria Toderiuc - Fedorca:


Știați că spectacolele de stradă constituie un tip special de teatru, iar actorii care joacă în asemenea producții trebuie să fie  antrenați/pregătiți pentru astfel de reprezentații (conțin elemente de circ, pantomimă etc)?


Ca urmare, asemenea proiecte pot fi foarte atractive pentru public cu condiția de a fi realizate/ prezentate profesionist, cu regizori care s-au dedicat acestui tip de teatru (în România: Mihai Mălaimare, Mc Ranin).


Nu să joci în spectacole de stradă e umilitor, ci modalitatea (sarcină managerială) în care solicitați unor teatre de notorietate să joace în stradă spectacole de interior,  fără ca primăria să asigure condiții rezonabile: scenă, lumini, sunet, cabine (corturi) pentru actori, toaletă ecologică!


Învățați să respectați artiștii. Nu sunt sclavii dvs.!


Aveți cu cine face asemenea producții, cu condiția de a investi financiar în ele, de a-i plăti decent pe actori, angajându-i pe proiect prin centrele culturale pe care le aveți la îndemână (ARCUB, DALLES, LUMINA, CREART)!!! 


(Învățați de la Masca, cum se fac asemenea producții!!! Cu asta se ocupă!)”, a zis Marinela Țepuș prin intermediul Facebook.

VEZI ȘI: Marinela Țepuș: Fedorca și Pungă, de la ASPA, scot teatrele în stradă. Ca să se autofinanțeze, vor construi sicrie, iar Filarmonica va cânta la înmormântări - https://www.dcnews.ro/marinela-tepus-fedorca-si-punga-de-la-aspa-scot-teatrele-in-strada-ca-sa-se-autofinanteze-vor-construi-sicrie-iar-filarmonica-va-canta-la-inmormantari_911112.html

Vă invităm să urmăriți un interviu cu actorul Mihai Mălaimare:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel