EXCLUSIV  Maia Morgenstern: „am eșuat lamentabil ca studentă, dar..."

Dan Carp / 13 feb 2018 / 15:53 Salveaza PDF Comentarii

Maia Morgenstern, prezentă la interviurile DC News alături de Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Române din București, a discutat despre teatru și literatură, despre cele mai recente proiecte ale sale, cât și despre cele în curs de pregătire.

Unul dintre proiectele Maiei Morgenstern are drept sursă de inspirație „Ranetti Roman", un text pe care actrița îl consideră de o mare valoare.

„Pe mine mă interesează a recupera un text de o reală valoare literară, dramaturgică, personaje extrem de interesante. Hai să vedem ce material avem în mod onest, în a recupera o memorie culturală, afectivă. Vorbeam mai devreme de a efectua peripluri, turnee culturale în zonele ce au fost adevărate focare de cultură, de spiritualitate pentru ceea ce înseamnă conviețuirea între evrei și români. Mă gândesc la Moldova, Maramureș, orașe, centre mai mari sau mai mici. A recupera o memorie culturală, a prezenta spectacole, cum s-a dezvoltat o întreagă literatură, o viață socială, conviețuirea, raporturile culturale", a declarat Maia Morgenstern. 

 

Cu sufletul împăcat

 

Maia Morgenstern a dezvăluit că deși nu a reușit să termine studiile universitare, s-a mulțumit cu faptul că a descoperit Ranetti Roman.

„Ma interesează foarte mult să valorificăm acest text pe care eu îl apreciez și l-am descoperit cu mare bucurie, în cadrul studiilor mele niciodată finalizate, în cadrul universității, a facultății de studii iudaice. Prin anul 2 am eșuat lamentabil de două ori ca studentă, în jurul vârstei de 50 de ani, dar am rescoperit pe Ranetti Roman", a dezvăluit Maia Morgenstern.

 

Vezi AICI integral interviul.

 

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28