Lumina soarelui, beneficii uimitoare pentru sănătate

Rodica Mitu / 05 Martie 2018 / 20:01 Salveaza PDF Comentarii

Lumina soarelui poate avea numeroase beneficii pentru sănătate.

Expunerea la soare a pielii este necesară pentru 20-30 de minute. Producția de vitamina D3 de la lumina soarelui are propriul mecanism, protejându-te împotriva unei supradoze de vitamina D.  

De-a lungul perioadelor lungi fără soare, multe persoane se deprimă. Pe lângă faptul că se simt mai triști decât de obicei, oamenii observă că au și mai puțină energie.  

Beneficii importante

S-a descoperit că expunerea la lumina soarelui poate reduce nevoia de medicamente, nivelul de stres și anxietatea în rândul pacienților după operație.

Un studiu dermatologic din 2011 a observat că expunerea la lumina soarelui contribuie la arderea grăsimii subcutanate, care nu este atractivă, dar nu afectează neapărat sănătatea cardiovasculară.

[citeste si]

Totuși, lumina soarelui ajută și la reducerea grăsimilor viscerale, în mod indirect. Deficiențele de vitamina D au fost asociate cu creșterea producției de grăsimi viscerale, ceea ce duce la obezitate și boli care amenință sănătatea, inclusiv diabetul și problemele cardiovasculare, notează eva.ro.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23