Lumina soarelui, beneficii uimitoare pentru sănătate

Rodica Mitu / 05 Martie 2018 / 20:01 Salveaza PDF Comentarii

Lumina soarelui poate avea numeroase beneficii pentru sănătate.

Expunerea la soare a pielii este necesară pentru 20-30 de minute. Producția de vitamina D3 de la lumina soarelui are propriul mecanism, protejându-te împotriva unei supradoze de vitamina D.  

De-a lungul perioadelor lungi fără soare, multe persoane se deprimă. Pe lângă faptul că se simt mai triști decât de obicei, oamenii observă că au și mai puțină energie.  

Beneficii importante

S-a descoperit că expunerea la lumina soarelui poate reduce nevoia de medicamente, nivelul de stres și anxietatea în rândul pacienților după operație.

Un studiu dermatologic din 2011 a observat că expunerea la lumina soarelui contribuie la arderea grăsimii subcutanate, care nu este atractivă, dar nu afectează neapărat sănătatea cardiovasculară.

[citeste si]

Totuși, lumina soarelui ajută și la reducerea grăsimilor viscerale, în mod indirect. Deficiențele de vitamina D au fost asociate cu creșterea producției de grăsimi viscerale, ceea ce duce la obezitate și boli care amenință sănătatea, inclusiv diabetul și problemele cardiovasculare, notează eva.ro.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.D4A4-n3