LOVITURĂ pentru Huawei. Presiunile SUA, efect în Marea Britanie. Decizie devastatoare pentru Germania

Decizia istorică luată de Marea Britanie în legătură cu Huawei va impacta şi Germania, o altă ţară europeană care este presată să renunţe la colaborarea cu Huawei în domeniul tehnologiei 5G. 

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a anunţat că Huawei va fi exclusă complet din reţeaua 5G a Regatului Unit începând cu 2027. Decizia îi mulţumeşte pe oficialii de la Washington, însă nu pică bine celor de la Beijing. Răgazul de şapte ani este menit să ajute operatorii britanici din sectorul telecomunicaţiilor, precum BT, Vodafone sau Three, care se temeau că vor pierde miliarde de lire sterline pentru a înlocui mai repede echipamentele Huawei.

Interdicţie privind achiziţiile de la Huawei 

De la finalul anului 2020, operatorii britanici nu vor mai putea achiziţiona de la Huawei niciun fel de echipament pentru 5G. Secretarul pentru Cultură, Media şi Sectorul Digital al Marii Britanii, Oliver Dowden, a anunţat că decizia luată astăzi înseamnă şi o întârziere a implementării reţelei 5G în Regatul Unit cu doi sau trei ani. De asemenea, costurile vor creşte cu până la 2 miliarde de lire sterline. 

Nu a fost o decizie uşoară, dar este cea corectă pentru reţelele britanice de telecomunicaţii, pentru securitatea noastră naţională şi pentru economia noastră, atât în prezent cât şi pe termen lung, a motivat Dowden, conform Agerpres. 

SUA, presiuni uriaşe în Europa 



Decizia survine în urma intenselor presiuni exercitate de SUA asupra premierului Boris Johnson de a reveni asupra deciziei sale din ianuarie prin care a acceptat un rol limitat pentru Huawei în viitoarea reţea 5G britanică.

Compania chineză a reacţionat exprimându-şi dezamăgirea faţă de ceea ce a numit a fi o decizie politizată. Această decizie dezamăgitoare este o veste rea pentru toţi cei care au un telefon mobil în Regatul Unit, ea riscă să încetinească modernizarea digitală a ţării, a afirmat un purtător de cuvânt al Huawei, care consideră regretabil că viitorul nostru (al Huawei - n. red.) în Regatul Unit a fost politizat din cauza politicii comerciale americane şi nu din raţiuni de securitate.

Washingtonul exercită presiuni asupra statelor aliate să excludă orice colaborare cu compania chineză producătoare de echipamente de telecomunicaţii Huawei, invocând acţiuni de spionaj ce ar fi efectuate de aceasta pentru statul chinez.

Germania, aşteptată să facă acelaşi pas

Decizia Marii Britanii va pune o presiune uriaşă pe alte ţări europene, printre care şi Germania. Cancelarul Angela Merkel este îndemnată să nu includă Huawei în noua reţea 5G. Cu toate astea, Germania ar putea înregistra pierderi uriaşe dacă ia o asemenea decizie, China fiind una dintre pieţele importante pentru nemţi. 

Deutsche Telekom este deţinută în proporţie de 31,9 la sută de Guvernul german şi s-ar părea că depinde în mare parte de echipamentele Huawei. De altfel, DT a emis o declaraţie în care a anunţat că va continua să cumpere echipamente de la mai mulţi producători, printre care şi Huawei, scrie fiercewireless. . 

În luna ianuarie, ministrul de interne german Horst Seehofer a anunţat că se opune excluderii complete a Huawei din reţeaua 5G a Germaniei. "Nu cred că putem construi o reţea 5G în Germania fără ajutorul Huawei", a declarat acesta, conform Deutsche Welle

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel