LOVITURĂ pentru fostul director de la Cambridge Analytica

Fostul director de la Cambridge Analytica, Alexander Nix, întâmpină probleme serioase.

Fostului director al societății de consultanță politică Cambridge Analytica i-a fost interzis să conducă companii cu răspundere limitată în Marea Britanie timp de șapte ani. Acuzațiile sunt că acesta a permis personalului să ofere ”servicii non-etice”. 

Nix a declarat că nu recunoaște nicio acțiune greșită făcută și că nu a încălcat vreo lege. Acesta a decis să accepte sentința pentru a ”evita un proces inutil, lung și costisitor”.

Ce a făcută Cambridge Analytica?

Cambridge Analytica, companie care s-a implicat în campania electorală din 2016 a președintelui Statelor Unite, Donald Trump, s-a închis în 2018 în urma unui scandal legat de exploatarea datelor utilizatorilor Facebook. La acel moment, firma a precizat că și compania-mamă, SCL Elections, a încetat să mai funcționeze. Conform surselor, aceasta a înregistrat o scădere bruscă a profiturilor pe fondul reputației proaste.

Serviciul de insolvență al guvernului britanic a declarat că a început o anchetă asupra conduitei directorilor după ce companiile au intrat într-un proces de lichidare, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel