La Avangardia se pune întrebarea: CE TRĂDEZI: PRIETENUL SAU IDEALURILE?

Piesa „Demnitate" care se joacă la Teatrul Avangardia se bucură de un mare succes. 

Personajele principale sunt doi politicieni, foarte buni prieteni încă din adolescență, care au pornit împreună la drum, uniți de aceleași idealuri, într-un partid care promova schimbarea într-o societate din ce în ce mai dezamăgită de clasa politică. Însă pe parcurs, cei doi au ales căi diferite pentru a-și atinge obiectivele.

Francisco, liderul partidului și-a construit o imagine publică de cetățean onest și este candidatul favorit la funcția de prim ministru; Alejandro, cel răspunzător cu organizarea în cadrul partidului, vizează postul de vice prim ministru, iar companiile listate la bursă sprijină candidaturile celor doi.

S-ar putea spune ca Francisco este imaginea, iar Alejandro cel care se ocupă de lucrurile administrative.

În Demnitate, Ignasi Vidal vorbește despre lupta pentru putere în cadrul partidelor, despre vocația și ambițiile liderilor lor și despre cât de ușor este că funcționarii să fie manipulați și corupți atunci când nu se realizează totul cu o transparență absolută.

El ne arată diferența între ceea ce se vede la TV și în alte media și ceea ce se întâmplă, de fapt, în spatele ușilor închise de la birourile politicienilor.

„DEMNITATE" vorbește, bineînțeles, despre corupție – fără a sări însă la gâtul clasei politice: corupția este în condiția umană – dar, în același timp, vorbește despre idealuri, prietenie, angajamente, loialitate, ambiție, lăcomie, trădare; și, desigur, despre demnitate. (sursa: www.teatrulavangardia.ro)

Cei doi politicieni și prieteni se întâlnesc cu puțin timp înainte de alegerile interne într-un birou la sediul partidului la un pahar, la sfârșitul unei zile de lucru.

Conversația, începută în cheie amicală, lejeră, devine treptat tensionată, deoarece Alejandro nu și-a îndeplinit îndatoririle. Sau, mai bine zis, le-a îndeplinit în stilul lui. „Știi că pentru mine organizarea este pe primul plan și, uneori, asta înseamnă să sari peste anumite reguli", spune el, lăsând spectatorul uimit să suspecteze că aceste discuții au loc de-adevăratelea în spatele ușilor birourilor în care se iau decizii care ne afectează pe toți.

Francisco ascultă și lasă ca, între explicații și bâlbâieli, să se țeasă un nod gordian în jurul ambilor protagoniști, nod gordian care, mai degrabă decât frică, produce dezamăgire.

El nu a intrat în politică pentru asta, dar de-a lungul drumului, trebuie să se fi întâmplat ceva; ceva apărut ca un accesoriu al luptei pentru putere. „Am muncit pe brânci ca să ajung sus pentru că am crezut că am ceva de oferit, însă acum ne petrecem mai mult timp vorbind despre ce se întâmplă în acest loc și între noi la nivel intern, decât despre ceea ce se întâmplă în societate", spune la un moment dat personajul. Un alt fior al realității scutură coloana vertebrală a spectatorului.

Demnitate este Un thriller despre prietenie, ambiție politică și loialitate
„Este foarte greu de împăcat si politica si morala." – Francis Bacon

(w670)

Următoarele reprezentații: Duminică, 18 februarie, ora 17.00 și luni 26 februarie, ora 20.00 – Ambele la Cinema Pro

Distributie: Marius Manole si Serban Pavlu
Regie: Ignasi Vidal
Durata: 1h 10 (fara pauza)

Despre Teatrul Avangardia

Teatrul Avangardia este un teatru independent format dintr-un nucleu de profesionisti romani cu experienta in domeniul productiei de spectacole, marketingului, controlului calitatii și managementului de proiect impreuna cu regizorul spaniol Ricard Regulat (in prezent directorul artistic al Teatrului Apollo din Barcelona, laureat Broadway World in 2015, considerat parintele musicalului in Spania, intemeietorul primei scoli de musical din Spania, unul dintre primii realizatori de emisiuni de divertisment si seriale TV din Spania, nominalizat la premiile Goya...).

Producțiile marca Teatrul Avangardia sunt spectacole de înaltă ținută artistică și care încearcă de fiecare dată să aducă ceva nou în peisajul teatral autohton. Specialitatea noastră sunt producțiile la scală mare și ne propunem ca de fiecare dată să ridicăm ștacheta din ce în ce mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel