EXCLUSIV  Kovesi, problemă pentru țara noastră din cauza lipsei legii avertizorului de integritate. Chirieac: Le tai fondurile românilor, apoi le ceri să te voteze ca președinte

România poate pierde fonduri europene în valoare de miliarde de euro din cauza lipsei legii avertizorului de integritate.

„Totuși, ce spui despre gestul doamnei Kovesi de a tăia fondurile europene ale României că nu se votează legea avertizorului de integritate?”, a întrebat Bogdan Chirieac în timpul emisiunii „Deferiți mass-media” de la DC News.

Există oameni în România care „funcționează sub steag străin”, spune Gușă

„Asta e o măsură a faptului că există oameni în România, eventual funcționari internaționali, care funcționează cumva sub steag străin. Eu nu vin cu asta cu cetățenia că nu am astfel de informații... să-i fie de bine că au decorat-o francezii, norocul ei. Dar cam așa se poartă.

Fac comparație între ea și Mircea Geoană. El este funcționar internațional mai mare decât Kovesi și, în opinia mea, și mai inteligent. Nu l-am auzit pe Geoană și nici n-am informații că a denigrat vreodată România de cât este acolo (n.r., secretar general adjunct NATO) sau să fi încercat să ne pună bețe în roate. Dacă avem probleme la nivel de NATO, omul pune mâna pe telefon și în mod legal, fără tam-tam public, ne-a informat: ba pe Iohannis, ba pe Dîncu, ba pe Ciucă”, a răspuns Cozmin Gușă.

Kovesi vorbește pentru românii care gândesc ca ea

„Asta este diferența între un român care-și face treaba ca funcționar internațional, în mod onorabil și corect, dar nu uită că-i român, și doamna Kovesi, care abia așteaptă un prilej să ne tragă câte un baros. Este doar la început. Acum două luni am zis că va începe un fel de campanie, vom auzi multe... uite că se întâmplă. Ea vorbește pentru acei oameni care gânesc ca ea... câți or fi în România. Nu știm dacă sunt 500.000, dacă sunt un milion, dar sunt oameni care gândesc urât despre România.

Adică în loc să ne ajutăm în amarul ăsta al nostru, să ne rezolvăm problemele, indiferent că suntem de o parte sau alta, noi venim să facem rău. Hai să facem rău!”, a conchis Gușă.

Deși mai sunt state care încalcă recomandarea, doar România e amenințată cu fondurile

„Am văzut în presa care gândește la fel ca doamna Kovesi: «Mai multe state europene nu țin cont de această recomandare a Comisiei Europene». Deci nu este România singurul fără șapcă, dar până acum doar despre România am auzit că a cerut să-i fie retrase fondurile, sunt mai mult state care nu au dat curs recomandării de a avea avertizorul de integritate”, a intervenit Val Vâlcu.

Când Kovesi a plagiat, presa care strigă acum despre Ciucă nu scotea un cuvânt

„Aici te șochează, presa mainstream, de-a lungul timpul, a condamnat abuzurile din perioada româno-român: cum se repartizau cazurile în diverse complete, cum unii procurori de la DNA nu știu ce făceau, erau abuzuri înspăimântătoare, unele le-am văzut la televiziune cu înregistrări și tot. Toată presa «hashtag» sau diviza militară nu pomeneau despre așa ceva. Cei care sunt în prima linie să condamne așa-zisul plagiat al lui Ciucă nu scoteau un cuvânt despre plagiatul doamnei Kovesi, n-au zis nimic de fraudarea alegerilor de la Sectorul 1. Nu au pomenit televiziunile acelea nimic în afară de punctul de vedere al doamnei Clotilde Armand, punctul de vedere fiind că totul e fals.

Acum, aceeași presă vine și sesizează un posibil abuz și acuză că restul presei e plătită. Păi cum adică? Când erau abuzurile înspăimântătoare și voi le aplaudați, atunci erați voi plătiți? Și tai acum fondurile europene ale României, atât de slabă este poziția țării noastre în sânul UE? Eu chiar aș vrea să văd lucrul acesta, oare e posibil ca o singură persoană să taie fondurile de zeci de miliarde de euro destinate țării noastre? Atunci înseamnă că persoana aceea este de departe cea mai importantă din țara noastră și pe bună dreptate.

Eu o sprijin pe doamna Kovesi la președinție, trebuie să devină nu doar președintele României, ci și președintele a vreo 5-6 state din Europa Centrală și de Est eventual”, a adăugat analistul politic Chirieac.

Le tai fondurile românilor, apoi le ceri să te voteze ca președinte

„Firește, a fost o ironie. Totuși, e un om care vrea să taie miliardele semenilor săi, concetățenilor săi. Ce vină au românii pentru chestia asta? Înseamnă locuri de muncă pierdute, înseamnă mai mulți morți, mai multe decese, oameni care ar fi putut fi salvați într-o țară mai bogată, e dincolo de umanitate lucrul acesta. Or tu ameninți nici mai mult, nici mai puțin cu fondurile europene.

Nu spui că vei face campanie împotriva președintelui Iohannis și guvernului Ciucă fiindcă n-au aprobat nu știu ce, dar cum să te duci în zona asta? Apoi eventual să le ceri voturile românilor”, a conchis Bogdan Chirieac.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel