Jumătate dintre fotbalişti, pariori constanţi

Cel puţin 50% din jucătorii profesionişti pariază pe meciuri, a afirmat Joey Barton, fost component al naţionalei de fotbal a Angliei, scrie BBC, el susţinând că pariurile fac parte din ''cultura'' sportului rege.

În vârstă de 35 de ani, Barton, care a evoluat ultima oară ca mijlocaş la echipa Burnley, a fost suspendat din activitatea competiţională de Federaţia engleză în aprilie anul trecut pentru că a încălcat legislaţia cu privire la interzicerea pariurilor pentru jucători, primind o interdicţie iniţială de 18 luni, redusă ulterior cu 5 luni, în urma apelului fotbalistului. De asemenea, el a primit şi o amendă de 30.000 lire sterline.

''Cred că dacă ar fi descoperiţi şi sancţionaţi toţi jucătorii care pariază, jumătate din fotbalişti ar trebui suspendaţi. Cred că jumătate joacă la pariuri'', a spus Barton.

Fost jucător la Manchester City şi Newcastle, dar şi în Franţa, la Olympique Marseille, Barton s-a alăturat echipei Burnley în ianuarie 2017, după ce a părăsit gruparea scoţiană Glasgow Rangers în noiembrie 2016. În acea lună el a fost suspendat, însă doar pentru un meci, de Federaţia scoţiană, sub acuzaţia de plasare de pariuri în perioada 1 iulie - 15 septembrie 2016, în timp ce evolua pentru gruparea de pe Ibrox Park.

Barton a recunoscut că jocul la pariuri dă dependenţă, menţionând că lupta cu acest viciu este o bătălie continuă. Jucătorul va putea reveni în activitate în iulie 2018.

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.14